Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Możliwość zawału serca

Gość Dianna23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dianna23

Czy badanie echo serca jest dokładne czy może się mylić? mam 23 lata miałam robione ekg serca 2 razy i echo serca wszystkie badania niczego nie wykazały znaczy że wszystko jest w bardzo dobrym stanie, cholesterol też mam dobry i inne badania krwi itp. Czy w tak młodym wieku mogę dostać zawału? Strasznie się nakręcam tym wszystkim, już wszyscy mają tego dosyć i moja mama i siostra.. Dodam że mój tata zmarł na zawał w wieku 60 lat ale to ( palił przez 40 lat, pił ok 3 piwa dziennie, jadł niezdrowo, miał wielki brzuch, nie leczył się nie chodził do lekarzy) ale pomimo tego ja się nakręcam że mi się coś stanie. Moja mama mówi że echo(usg) serca to bardzo dokładne badanie i skoro niczego nie wykazało to wszystko jest ok. W mojej rodzinie nikt młodo nie umarł, na zawał tylko dziadek jeden w wieku 72 lat i drugi w wieku 70. Natomiast rodzina babci się długowieczna ponad 80 lat tam żyją. Mam wizytę u psychiatry ale są długie kolejki oczekiwania, już sama nie wiem co się ze mną dzieje, zawsze byłam uśmiechniętą pełną życia osobą, studiuję na AWFie, tańczyłam, uprawiałam sport, zawsze byłam wsparciem dla innych taka uśmiechnięta wesoła, a teraz staram się jakoś wrócić ale nijako to wychodzi. Jak poczuje jakiś ból w klatce( często odczuwam) ale raczej w górnej części oddechowej i myślę że to są kości też może reumatyczne to panikuje, że mnie coś kuje, siedzę na necie i czytam jakieś rzeczy typu * czy można dostać zawału w młodym wieku* itp Nie wiem już co robić.

Gość magda122

Jak będziesz się sama nakręcała to w końcu dostaniesz ale ataku paniki i wyladujesz w szpitalu a potem wezmą Cię za wariatke ,troszkę pozytywniej prosze się nastawic bo im bardziej myslisz ze boli to boli coraz bardziej.Przechodzisz jakis stres ostatnio ?Myśle ze jestes podenerwowana i stąd ten ból w klatce ja tez mniewam go juz kilka lat i jak dotad żyje jak balam sie smierci to bylo gorzej ,to cos w stylu nerwicy moze poczytaj troche o niej.Powodzenia

Diana... może niepotrzebnie się nakręcasz. Tak jak mówi moja przedmówczyni: może trzeba wyluzować... i nie doszukiwać się... Ale jeśli naprawdę martwisz się, że coś może być nie tak, to lepiej to sprawdź jeszcze w sprawdzonej placówce. Od siebie mogę polecić MED PRO (to w Zgierzu, więc nie wiem, czy by Ci pasowało..., ale standard opieki tego warty).