Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość polo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Od około 3 miesięcy męczą mnie dziwne objawy. Mianowicie chodzi o ból klatki piersiowej, trudno jest określić jego położenie raz mam wrażenie że boli poniżej mostka raz boli po lewej potem po prawej stronie jak by promieniowało od strony łopatek. Bóle te nie są związane z wysiłkiem fizycznym po przytrafiają się mi w różnych pozycjach czy to siedzących czy leżących. Ogólnie czuje się osłabiony i bezsilny. Do tego bólu dochodzi również co jakiś czas przeskakiwanie serca z lewej strony klatki piersiowej tak jak by serce na chwile się zatrzymało albo jak gdyby był tam jakiś bąbel powietrza, który po chwili pęka, podobne uczucie pojawia się również czasami gdy wezmę głębszy oddech. Prowadzę raczej siedzący tryb życia i nie jestem typem sportowca lecz te objawy zaczynają mi przeszkadzać szczególnie przed snem kiedy nie mogę się wygodnie ułożyć. Proszę o jakąś poradę.

Może te bóle są od siedzenia, mało aktywny tryb życia i kręgosłup nawala, od siedzenia ucisk na klatkę piersiową, nerwobóle? a odnośnie serca mogą to być skurcze dodatkowe, choć wcale nie muszą, przy których ma się wrażenie przeskakiwania serca. Warto zrobić badania nawet te podstawowe oraz poziom magnezu, potasu, bo ich niedobór prowadzi do nierównej pracy serca.

Ból taki może być bólem nerwicowym lub tzw kolką lecz niekoniecznie. Przeskakiwanie serca które opisujesz zapewne sa to dodatkowe skurcze,warto sprawdzić czy komorowe czy nadkomorowe jeżeli masz je często podejdź do przychodni zrobią Ci EKG,są delikatne leki które na początek może przepisać ci rodzinny. jeżeli nie uda ci się tego złapać na ekg KARDIOLOG zaleci Ci holter.