Gość aneczka82 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witajcie Mam pytanie otoz moja mama miesiac temu przeszla operacje wszczepienia bypasow oraz wmiane zastawki mitralnej dzsiaj dowiedzialam sie ze ma miec ponownie zabieg szcia rany pooperacyjnej poniewaz nie chce sie goic jest wysiek z nij ni ewiem czy to bedzie robienione pod znieczuleniem miejscowym cz y narkoza bardzo sie martwie dodam ze mam ma tez cukrzyce co powoduje dlugie gojenie sie rany czy ktos tez tak mial?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aneczka82 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Prosze niech ktos sie odezwie tak strasznie sie boje jesli serce nie wytrzyma ponownej operacji boze:( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Rozumiem że szycie ma dotyczyć tylko powłok skórnych ?Nie martw się nie powinni jej usypać na amen ,być moze tylko krótkie dożylne dadzą .Jesli chodzi o gojenie ran w cukrzycy bardzo dobrze sprawdza się zel CURIOSIN ,małe tubka kosztuje ok.17 zł ale jest on bardzo skuteczny przy ranach u ludzi z cukrzycą . Cytuj Odnośnik do komentarza
Kama27 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Nie boj sie aneczka, to zupelnie cos innego niz operacja bypassow. Prawdopodobnie zostana wyciete obrzeza rany i rana zostanie ponownie zszyta. Mozna wykonywac tez w znieczuleniu miejscowym i po podaniu srodkow uspokajajacych. Ja mialam operacje w lutym i maly odcinek nie goi mi sie wcale, cukrzycy nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aneczka82 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jesju jak ja sie martwie jestem zalamana mama byla zszywana tydzien temu ale nic to nie dalo dalej lejej jej sie z rany nic sie nie chce goic boje sie nie eiwem co sie dzieje na dodatek zalamala sie totalnie juz 2 miesiac lezy w szpitalu (ciezka operacja by passy i wymiana zastawki ao przy cukrzycy i chorobie nerek) nie wiem jak ja mam jej pomoc probuje mowic ze bedzie dobrze ze trzeba myslec pozytywnie ale to nic nie daje nie dosc ze ona sie zalamuje to dodatkowo ja tez bo sie martwie :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi