Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aneczka82

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aneczka82

Witajcie Mam pytanie otoz moja mama miesiac temu przeszla operacje wszczepienia bypasow oraz wmiane zastawki mitralnej dzsiaj dowiedzialam sie ze ma miec ponownie zabieg szcia rany pooperacyjnej poniewaz nie chce sie goic jest wysiek z nij ni ewiem czy to bedzie robienione pod znieczuleniem miejscowym cz y narkoza bardzo sie martwie dodam ze mam ma tez cukrzyce co powoduje dlugie gojenie sie rany czy ktos tez tak mial??

Rozumiem że szycie ma dotyczyć tylko powłok skórnych ?Nie martw się nie powinni jej usypać na amen ,być moze tylko krótkie dożylne dadzą .Jesli chodzi o gojenie ran w cukrzycy bardzo dobrze sprawdza się zel CURIOSIN ,małe tubka kosztuje ok.17 zł ale jest on bardzo skuteczny przy ranach u ludzi z cukrzycą .

Gość aneczka82

Jesju jak ja sie martwie jestem zalamana mama byla zszywana tydzien temu ale nic to nie dalo dalej lejej jej sie z rany nic sie nie chce goic boje sie nie eiwem co sie dzieje na dodatek zalamala sie totalnie juz 2 miesiac lezy w szpitalu (ciezka operacja by passy i wymiana zastawki ao przy cukrzycy i chorobie nerek) nie wiem jak ja mam jej pomoc probuje mowic ze bedzie dobrze ze trzeba myslec pozytywnie ale to nic nie daje nie dosc ze ona sie zalamuje to dodatkowo ja tez bo sie martwie :(