Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Swędzenie i pieczenie skóry

Gość marta66667

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marta66667

Witam.Od trzech dni,a raczej nocy strasznie swędzi mnie całe ciało.Najbardziej swędzi w miejscach gdzie odzież jest dopasowana do ciała tj,bielizna spodnie itp.Gdy mnie swędzi i to drapie to występują wielkie opuchnięte plamy a w niektórych miejscach drobniej. Strasznie piecze szyję mam całą czerwoną i opuchniętą tak samo brzuch i plecy, choć mnie to boli to i tak nadal to drapie ,nie mogę wytrzymać. Czuję jak bym była owinięta watą szklaną,to jest nie do wytrzymania. A i jeszcze to jest tak że jak już zasnę i po jakimś czasie się obudzę to piecze i swędzi ten bok najbardziej na którym spałam. A te plamy i opuchnięcia rano mijają prawie śladu po nich nie widać zostają tylko ślady po moim drapaniu .Jeżeli ktoś ma jakieś pojęcie co to może być to proszę o pomoc

Może to alrgia? Może pościel nową załozyłaś i jest jakaś szkodliwa albo wyprana była w jakim ś proszku do prania....kto to wie. Na alergię kontaktową dobrze jest myć się ziołowym mydłem w płynie ,,Pomada ojca Grzegorza**.Spróbuj umyć się mydłem Biały Jeleń lub szarym mydłem.Zmienić pościel na wyprana zwykłym mydłem,jak to nic nie da, to do dermatologa. A może niedawno spałaś gdzieś poza domem i się jakąś chorobą skóry zaraziłaś? Kto to wie?Zobacz też czy jak zmyjesz skórę wodą z mąką kartoflaną, to ci ulży/? Troche mąki rozmieszać z zimną wodą i zagotować mieszając.Ostudzić i umyć skórę.Sprawdź czy to przyniesie jakąś ulgę. Jutro idź do dermatologa.Nie potrzebne skierowanie.