Gość Zuza621 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Witam ! Chciałabym się coś dokładniej dowiedziec na temat pogrubionego i jak to określił lekarz *jak rafa koralowa wsierdzia* Mam 16 lat i od roku występują u mnie omdlenia. Zdiagnozowano u mnie zapalenie tarczycy Hashimoto niedoczynnośc tarczycy oraz wypadanie płatka zastawki mitralnej oraz jej niedomykalnośc powiększoną lewą komorę i właśnie pogrubionę wsierdzie . Mógłby mi ktos dokładniej wytłumaczyc o co z tym wsierdziem chodzi ? dodam że hormony mam wyrównane oraz rzednych objawów tarczycowych Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zuza621 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 A i jeszcze czy można uprawiac sport ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mama oseska Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Mam prośbę, czy ktoś mial już do czynienia z takich schorzeniem jak pogrubione wsierdzie? Taka diagnozę postawił lekarz u mojego rocznego syna. Jedyne co mi powiedzial to ze choroba ta może prowadzić do zatoru oraz do pogorszenia kurczliwosci serca. Ale jak sie to leczy? Jak postępuje z takim dzieckiem? Moze są tutaj osoby ktore mogłyby mi pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Wejdź na stronę fundacji serce dziecka,tam jest nóstwo rodziców małych dzieci z problemami sercowymuii Cytuj Odnośnik do komentarza
kasia1978 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam.u mojego 12-to letniego syna również stwierdzono pogrubione wsierdzie plus niedomykalność zastawki trójdzielnej i powiększoną lewą komorę.Szukam osoby które z tym się zmagają??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ala Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 U mojej córki 5 letniej również stwierdzono pogrubione wsierdzie, frakcja wyrzutowa 62, co to znaczy, bardzo proszę o o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi