Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Dianna23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dianna23

Od czego może boleć tył głowy? Nie chodzi mi o jakąś migrenę ani jakiś mega ból,. nie jest to taki normalny ból a raczej coś w stylu * jakby ktoś przywalił mi w lewą tylną część głowy jakąś deską, jakby miała siniaka* taki to jest ból lepiej nie potrafię opisać ale dodam że nie uderzyłam sie ani też nie miałam wypadku nic z takich rzeczy nie wiem co to może być?

Może od kręgosłupa szyjnego?Miałam coś podobnego, tylko z prawej strony. Fizjoterapeuta wyciągał** mi głowę w górę. Siadłam na krześle,on stanął z tyłu,Cztery palce pod żuchwę podłożył,a kciuki na potylicy.Ciągnął głowę w górę b. mocno,tak przykładajac siłę,aby rozciągnąć kręgosłup,czyli oddalić jego poszczególne elementy od siebie. .Jak ciągnął, to czułam jak rozciąga mi się kręgosłup aż do wysokości piersi.Ból natychmiast mijał.Potem jeszcze przez tydzień robił mi codziennie ultradźwięki na mięśnie obok kręgosłupa i ramienia a także laser na kręgosłup szyjny .Od tej pory latam jak sarenka.Ból głowy już nigdy nie wrócił. Może i u ciebie jest to samo? Kto to wie? U mnie było to z prawej strony z tyłu głowy na dole,we włosach.Powierzchnia bólu jakieś 3-4 cm. Występowanie co najmniej 4 razy na miesiąc.Ale mogą byc chyba i inne przyczyny...kto to wie?

Gość Dianna23

A czy od kręgosłupa może też boleć klatka piersiowa, w okolicach górnych i obojczyów oraz plecy górna część przy łopatkach? Bo mnie tam też boli strasznie a ogólna mi dała skierowanie do chirurga, natomiast chirurg stwierdził że * z czym do ludzi? czy miałam jakiś wypadek czy się przewróciłam?* a ja że nic takiego się nie stało zaczęło boleć samo z siebie... A on że z tym nie do niego i że on nie rozumie czemu ogólna dała do chirurga skierowanie.. A ja czytałam że takie bóle mogą być od kręgosłupa, natomiast moja mama stwierdziła że od czego ja mogę mieć coś z kręgosłupem w moim wieku? że niczego nie dźwigała żadnych ciężkich rzeczy ani nic.

Gość jaaakinga

Bol z tylu glowy moze byc tzw napięciowym bolem glowy. Mialam tak przez ponad miesiac codziennie, teraz tez jeszcze niestety wystepuje. Zaczelo sie jak zaczelam miec problemy z sercem a wiec w okresie stresu. Oznacza to ze mozesz miec bardzo napiete miesnie szyi, karku i miesni przy gornej czesci kregoslupa, a przez to boli glowa. Ja chodzilam na masaze i fizjoterapie wlasnie tych miesni i czulam sie lepiej. Moze popros kogos o rozmasowanie, albo sama sprobuj to zrobic, dobrze jest rozgrzewac te miesnie, np smarowac jakas rozgrzewajaca mascia lub ewentualnie przykladac termofor. Mozesz tez cwiczyc te miesnie, np ruszajac glowa i zostawac w takiej pozycji kilka sekund.

Gość Dianna23

Bo ja zawsze ćwiczyłam i to dość dużo, a teraz od 2 tygodni nie mogę ćwiczyć właśnie przez ten ból w plecach i klatce. Oczywiście serce miałam badane i echo i ekg i jest wszystko ok. jeszcze dodam że mam w nocy kłopoty z oddychaniem. Jakbym miała coś w gardle, znaczy takie uczucie i po prostu się duszę w nocy do tego dochodzą te bóle ale tylko w górnej części czyli właśnie głowa z tyłu, plecy góra i klatka piersiowa no i jeszcze pod łopatkami. Chyba będę musiała do tego neurologa iść bo moja ogóla jest beznadziejna. Ale to uczucie w szyi jest dziwne tak jakbym nie mogła zgiąć głowy do przodu bo wtedy mam uczucie jakbym miała coś na środku szyi i takie uczucie a w nocy też nie mogę zgiąć tego ani nic bo wtedy mi ciężej oddychać. TSH tarczycy mam 3,76 więc ok, nie wiem co to wszystko

Gość Dianna23

To może być chyba coś z tarczycą bo z tego co właśnie czytam to objawy są takie: może powodować uczucie dyskomfortu, bólu szyi, wrażenie uwierania przez kołnierzyk, dławienia w gardle, kłopoty przy połykaniu i oddychaniu. W chorobach tarczycy zmienia się tolerancja temperatury otoczenia. Niedoczynność zwiększa wrażliwość na chłód, natomiast nadczynność powoduje nietolerancję gorąca. To podobnie jak ja mam jak mam jakąś bluzkę np do spania z takim jakby mniejszym dekoltem taką bardziej do szyi to ją rozciągam u góry bo mnie denerwuje to że przylega, mam takie dziwne uczucie dyskomfortu wtedy, dławienie w gardle też mam, jeszcze czasami jak przełykam ślinę to za pierwszym razem tak jakby nie mogę czuję jakby mi coś tam utknęło i muszę jeszcze raz próbować, plus właśnie te kłopoty z oddychaniem, ale to nie przez płuca czy jakąś astmę bo np. jak ćwiczę to normalnie oddycham, ale czuje dyskomfort właśnie w szyi jak teraz nawet siedzę jakby mnie coś zatykało. A na takie badania może dać skierowanie ogólna? Ona może sobie pomyśleć że skoro TSh mam ok to wymyślam. A to że nie mogę w nocy spać nie jest przyjemne, jestem zmęczona już

Moj problem jest taki, z eboli mnie glowa w pwneym miejscu czasem na wiekszym obszarze ale nie jest to bol smaoistny ale bol pod wplywem mocnego nacisku ( np jak opre sie o sciane troszke mowcniej i nią pokrece na boki) czuje taki dziwny bol troche moge porownac do bolu przy naciskaniu skroni. nasila sie bol przy opieraniu i przkrecaniu glowy w prawa strone wtedy boli mocniej i z lewej bardzieji w czesci potylicznej, natomiast ten bol w jednym miejscu jest wyzej w czesci ciemieniowej. Ciezko opisac rodzaj tego bolu nie jest zbyt silny czy klujacy, ale ni eboli jak kosc przy stluczeniu, nie jesto to tez bol w glębi glowy raczej cos pomiedzy. Nie wiem co to moze byc...

Witajcie, mam bóle głowy w różnych miejscach od 4 lat. Czasem trwają po 1-15 minut kilka razy dziennie potem przechodzą na kilka tygodni i znów wracają, EKG w normie, badania krwi, moczu itp. tak samo (jedynie cukier podwyższony), laryngolog też, neurolog, tomografia głowy też, mam boczne skrzywienie kręgosłupa dosyć duże więc często bolą mnie plecy, czasem także boli mnie serce, lekarz mówi że to może być ze stresu, drugi że od kręgosłupa a inny że od jeszcze czego innego, dodam jeszcze że przebyłam boreliozę, na szczęście świeżą i być może to jest przyczyną bólu (skutkiem choroby jest także męt na lewym oku). Tak jak mówiłam bóle bywają w różnych odstępach czasu i czasem mam lekkie zawroty głowy, ból jest pulsujący. Błagam , pomóżcie bo już nie wiem do jakich lekarzy mam chodzić bo każdy następny wysyła do kolejnego!

Dobrze rozszerza naczynia krwionośne regularne stosowanie pola magnetycznego. Ja właśnie z myślą o tym działaniu kupiłam dla siebie i męża takie ustrojstwo jak MagnetON MAX. Przyjaciółka mi ten aparat poleciła, bo jest od firmy Noma Medica, u której ona sama się leczy, więc to sprawdzony sprzęt medyczny.