Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaczerwienione worki pod oczami i łuszcząca się skóra powiek

Gość TAKIJEDEN

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TAKIJEDEN

Witam.Od jakiegoś czasu mam problem ze skórą na powiekach i pod oczyma i wokół warg.Skóra jest mocno zaczerwieniona, łuszczy się, wygląda to strasznie(jak zombie).Jestem alergikiem, miałem atopowe zapalenie ale wyleczone(o ile da sie to wyleczyć).Boję się że to zostanie..Miał ktoś taki problem kiedyś?Prosiłbym o porady..

Spróbuj zmywać mydłem ziołowym w płynie,,Pomada ojca Grzegorza**.Jest skuteczna na trądzik,alergie i grzybice powierzchniowe skóry. Tylko najpierw spróbuj tylko przy ustach, bo to mydło.I zobacz czy skutkuje. Ja nie stosowałam,ale chłopiec z trądzikiem [okropnym] stosował i już po tygodniu była poprawa,z 80%. Warto sprawdzić,na pewno nie zaszkodzi. Jest to również b. dobre ,gdy ktoś ma b. tłustą skórę i często zatykają mu się pory- na twarzy, na plecach itd.Chyba w internecie też to sprzedają. U mnie w aptece tego nie ma. TYlko przy kosciele raz w tygodniu jakaś babka ,,zioła klasztorne.**Trzeba myć mokrą skórę.Na gazę nalać mydła i zmywać 2-3 minuty,a potem spłukac ciepłą wodą.