Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności nasilające się w nocy przy bólach pod pachami i w klatce piersiowej

Gość Ilona90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam 23 lata/ Od ok 2 tygodni borykam się z dusznościami w nocy, prezz które nie mogę spać, męczy mnie to strasznie. Normalnie kładę się spać i naglę mam taki jakby mniejszą pojemność płuc, czuje jakbym miała coś w górnej części gardła- szyi jakby mi coś tam zalegało. Boli mnie też trochę żołądek, lubię spać na brzuchu( kiedyś spałam normalnie i nic mi nie było) natomiast teraz już nie mogę, bo wtedy czuję ucisk w brzuchu zaczyna mnie boleć ten brzuch i ciężko mi oddychać, z resztą na plecach mam to samo. czuje też bóle w klatce. miałam robione ekg, echo serca, krew, mocz, cholesterol, CRP. kreatynine i wszystko mam ok. Boli mnie też pod pachami, w okolicach łopatek i właśnie w klatce piersiowej u góry, ból jest kujący przeszywający. Ogólna lekarka myśli chyba że zwariowałam i za każdym razem patrzy na mnie jak na kretynkę.. Jednak nie wiem co mam zrobić iść i prosić o badania na żołądek o skierowanie do pulmonologa? Nie mam już sił chce mi się spać a nie mogę... Nie wiem co jest powodem tych duszności, bólu żołądka czy to jest powiązane czy to nerwica a może węzły chłonne? czy można mieć chore węzły chłonne jeżeli nie są powiększone? Jak już wspominałam wcześniej boli mnie pod obiema pachami...

Jak na mój gust powinnas kupić sobie Polprazol lub inny tego typu lek .Bez recepty kupisz 14 kapsułek .Bierz codziennie przez 2 tygodnie rano jedną na czczo pół godziny przez pierwszym posiłkiem bądz napojem jaki pijesz .Zobacz czy będzie różnica .Jka dla mnie masz refluks żołądkowy -podstawoowe objawy -ból żołądka ,duszność ,ból w ok.kaltki a jak jeszcze masz zgagę od czasu do czasu to już na bank .Węłży chłonne zawsze sa powiększone jak są chore więc to odpoada .