Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie jak się ma orgranizm do wysiłku, gdyż przeszedłem większośc badan prócz próby wysiłkowej. Podczas wysilłku wiadome serce ciśneinie wzsystko w góre ale po wysiłku to ja się czuje bez bateri bóle z tyłu głowy dusznosci i inne. A ciśnienie w normie 135 na 85 i tętno powoli leci ale tez licze sie ze to na tle narwowym. Ma ktoś jakiś pomysł co do tego hmm

Wszystko w normie wyniki krwi oprócz potasu który często spada do granic normy. Wiem ,że niedobór potasu ma duże znaczenie ale niemożliwe bym tak się czuł tylko po nim bo pilnuje i spożywam soki pomidorowe banany i inne źródła jego naturalne. Muszę również dodać, często moje ciśnienie jest bardzo dziwne rozkurczowe jest wysokie. Wiadome że podczas wysiłku ogólnie ciśnienie bije w góre i może skoczyc nawet do 250 skurczowe zależy od wysiłku, ale nikt raczej go nie mierzy i dobrze bo jeszcze bardziej by się nakręcił. Moje spoczynkowe jest czasem dziwne 120 na 93 117 na 95 jakieś anomalia ale to własnie wtedy kiedy odczuwam że źle się czuje tylko wtedy te normy są takie. Ogólnie wszystki niby sprawdziłem nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Często mi ręce sinieją i mam zimne stopy i dłonie tak to jakiś ucisk na sercu kołatania i inne ogólnie sam szał radości a po wysiłku to koszmar.

Nie piszesz o samym leku tylko dochodzi tu jeszcze wysilek jesli dzieje sie tak jak piszesz bez wysilku to moze to byc nerwica a jesli wchodz w gre wysilek to moze to byc a nie musi byc brak kondycji przy takich objawach zbadaj tex poziom zelaza

Żelazo w normie krew mam jak koń wyścigowy arytmie są częste i dziwne , może to kołatania może coś innego, serce pod względem budwy zdrowe. Ciśnienie hmm dziwne bardzo 130 na 100 , 120 na 95. Zawsze rozkurczowe szaleje gdy zaczynam się źle czuć Dziwne to wszystko nawet śmiać się nie mogę bo siędusze