Gość jaaakinga Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Czy ktos z was mial kaszel biorac leki na nadcisnienie z tej grupy? Slyszalam ze dotyka on 10% osob, ktore biora te leki. Jesli tak to kiedy pojawil wam sie ten kaszel i (szczegolnie) ile musialo minac czasu zeby kaszel zniknal po zaprzestaniu brania leku??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość EZS Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Miałam męczący kaszel.Lekarz zmienił mi lek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość jaaakinga Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Czy moge wiedziec jaki nowy lek dostalas i jak dlugo kaszel utrzymywal sie po odstawieniu/zamienieniu leku? czy mialas rowniez przy tym uczucie *skurczu* drog oddechowych? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość EZS Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Po odstawieniu Tritace kaszel ustąpił całkowicie. Biorę Lozap o godz 17. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość jaaakinga Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Dzieki za odp, pytam, bo tez mam kaszel po tym leku i 3 dni temu zamienilam go na lek z tej grupy co ty (antagonista receptora angiotensyny), ale kaszel narazie nie ustepuje:( boje sie ze ten drugi lek tez go powoduje... Cytuj Odnośnik do komentarza
LekarzIzabelaWiech Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Witam! Wystąpienie kaszlu w czasie terapii lekami z grupy ACEI wymaga zmiany farmakoterapii. Najczęściej zmiana polega na włączeniu leku z grupy sartanów. Zmiana preparatu powinna spowodować ustąpienie kaszlu w ciągu kilku dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi