Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Arronax

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arronax

Coraz częściej pojawiają się ataki strachu, paniki, lęku, po piątkowym ataku depresji myślałem, że koniec tej fazy będzie ukojeniem na wiele tygodni, wystarczyło do wczoraj...Nawet przespanie nie pomaga, budzę się w środku nocy, potem co godzinę, rano jestem nieprzytomny, 8 godzin pracy- gigantyczne problemy z koncentracją. Obawiam się, że będzie coraz gorzej, aż zawał serca będzie wybawieniem i ulgą. Ponad rok temu zmarł brat żony, podjęliśmy decyzję, że przeniesiemy się do jej rodziców- są starsi, niepełnosprawni, będzie im lżej. A my zamiast wynajmować mieszkanie- zamieszkamy na swoim. Władowaliśmy kilkadziesiąt tysięcy w wyremontowanie jego wnętrza- prawie całe nasze oszczędności. Niestety, zacząłem podejrzewać, że dom,a przynajmniej jego część może być tzw. samowolą budowlaną- napełnia mnie to przerażeniem, co kilka miesięcy atakuje z potworną siłą, ostatnio coraz częściej. Do PINB się nie udam, z obawy, że moje obawy będą mieć potwierdzenie, i nakazana zostanie rozbiórka.Tworzy się koło zamknięte, myśli związane z naruszonymi procedurami i przepisami zabierają mi już kilka godzin dziennie, jestem chory. Obojętnieję, staję się apatyczny, żona stara się mną jeszcze strząsnąć, przetłumaczyć, ale ja nie widzę sensownego rozwiązania. Każde jest złe- wyjaśnimy sprawę, i na pewno to co się dowiemy mnie nie uszczęśliwi, albo będę trwał w pożerającej mnie niewiedzy. Dodajmy do tego jeszcze stres związany z pracą, stres związany z powrotem do domu- żona będzie zadowolona, przygnębiona wściekła z powodu jej ojca- od czasu do czasu lubi się napić, właśnie z jego powodu nie chciała już wracać do domu. Przestaję wierzyć w jakikolwiek sens istnienia- nigdy nie będzie lepiej, przeciwnie, z każdym dniem jest coraz gorzej.