Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Fsa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Co jakiś czas mam dziwne uczucie w okolicach serca. Nie jest to bolesne, raczej nieprzyjemne. Nie wiem nawet jak to dokładnie opisać. Coś jakby duszności czy kołatanie serca. Nie jest to związane z wysiłkiem fizycznym. Kilka lat temu miałam podobne odczucia i wg lekarza wynikały one z niedoboru magnezu i potasu. Czy preparat z tymi pierwiastkami można bezpiecznie zażywać bez kontroli lekarza? Chodzi mi o Aspargin czy podobny lek. Dodam, że również kiepsko sypiam oraz przyjmuję tabletki antykoncepcyjne (Cilest). Mam 29 lat i poza ww nic mi nie dolega. Z góry dziękuję za pomoc.

Witam nazywam sie robert. dokładnie 6 dni temu siedziałem sobie na kanapie nic nie robiłem tylko oglodałem tv i nagle poczułem silny bul z tyłu głowy i równocześnie nie mogłem złapać oddechu a serce zaczeło łomotac bardzo i bolec i od tamtej pory jest tak codziennie. bul jest tak silny ze cały sie trzese a gdy wezme krople na serduszko(kardiol) to momentalnie oblewaja mnie poty i jest mi na przemian zimno i gorąco. jak sobie mierzyłem ciśnienie tego wieczoru w kturym to sie zaczeło miałem 160-100 a puls 85. a dzis 145-85 puls 74. prosze napiszcie mi co to moze byc i jak to leczyc?

Robert, może byłeś na silowni lub jakiś duży wysiłek innego rodzaju,albo opiłeś się napoju energet. plus piwko czy coś w tym rodzaju.....Zbadaj sobie poziom elektrolitów we krwi,poziom hormonów tarczycy.Warto sprawdzić .I z wynikami do lekarza,niech cię zbada na wszelki wypadek.