Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mariuszgdansk

Witam wszystkich. Mam 24lat i od niedawna stwierdzono u mnie nadciśnienie . średnio ciśnienie mam 150/85 . Lekarz zlecił mi badania i wypisał lek na nadciśnienie który mam brać rano... Powiedzcie mi czy po lekach na nadciśnienie normalnie można żyć? tzn wypić od czasu do czasu alkohol , uprawiać jakieś sporty , po prostu cieszyć się życiem... czy trzeba sobie wszystkiego odmawiać. Troszkę mnie podłamało to nadciśnienie i chce się dowiedzieć jak Wy sobie z tym radzicie. Dzięki z góry za odpowiedzi . pozdrawiam Wszystkich :))

Witaj , po pierwsze nie załamuj się , nie ma czym . Ja mam nadcisnienie ciężkie , co rano biorę 4 i pół tabletki . Żyję normalnie , palę dalej papierosy *osobiście nie polecam* , piwko i owszem wypije a nawet nie raz i mocniejsze trunki i przy tych lekach , które biore nic złego sie nie dzieje nawet cisnienie po alkoholu nie podnosi sie znacznie , jem jak jadłem czyli polska kuchnia kotlety , żeberka i żyję . Najwazniejsze to nie dać się chorobie i brac leki tak jak lekarz kazał . Młody jestes więc zyj pełnia zycia brak stresu to juz połowa zwycięstwa.