Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość McGREGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McGREGOR

140/90 czy 150/110 niby nic w wieku 39 l a przeszkadzało znalazłem przepis jednego z rosyjskich lekarzy 10 cytryn nie obranych zalać na 15 min wrzątkiem ,obrac 10 główek czosnku ,1 kg miodu wycisnąc sok z cytryn,czosnek przekręcić przez maszynkę, sok zmieszać z miodem i dodać czosnek wszystko wymieszac przelac do słoika zawinąc szczelnie w coś ciemnego i wstawić na 7 dni do lodówki .Po tygodniu wymieszac dokładnie i pić 3-4 razy dziennie łyżeczkę przez 2 miesiące.Po miesiącu ciśnienie mam 120/70 puls 60.Pozdrawiam

Gość MCGREGOR

Celowość z wrzątkiem polega na tym {moje zdanie} że lepiej miód się rozpuszcza w ciepłym soku ,a podgrzanie go może zepsuć jego właściwości .A co do *szczurów* to wiem że różne kombinacje z tymi składnikami różni ludzie przyjmowali i sobie chwalą.Moim zdaniem warto spróbować na pewno nie zaszkodzi .Dokładnie to ten przepis jest na cholesterol- tekst z książki....* kto zastosuje tę kuracje zapomni o problemach z sercem i żyłami ....*. POZDRAWIAM

Ja mam nieco inne sposoby na nadciśnienie - przede wszystkim stawiam na kwestię tłuszczu w mojej diecie. Ciężko jest jeść np. odpowiednie ilości omega-3 przy dzisiejszej jakości pożywienia - dlatego ja się suplementuję tym olejem: http://flcpharma.pl/index.php/pl/omegaregen-cardio. Bardzo mi odpowiada, bo dzięki niemu nie muszę jeść rzeczy pochodzenia rybiego (trochę boję się metali ciężkich w rybach... a w dodatku nie lubię ich po prostu). Próbowałem też oleju lnianego, ale potem poczytałem, że zawiera jakieś tam związki trujące, z nasion lnu. OmegaRegen jest z tego oczyszczony, dlatego bezpieczny - bardziej mu ufam. No i przede wszystkim widzę konkretne rezultaty, nadciśnienie realnie się zmniejszyło po 2-3 miesiącach stosowania.