Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca i ból pleców

Gość Rafal N

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tydzien temu gdy wracalem ze spaceru nagle zaczeły mnie strasznie bolec plecy promienujacy ból do okolic barkow no i co gorsze dziwny bol w okolicach serca przy wdechu powietrza kujacy ból wedlug mojej oceny z okolic serca po uplywie okolo 3 dni mocnego bólu wplecach ze praktycznie nie moglem sie polozyc zauwazylem ze ból pojawial sie zazwyczaj gdy stalem lub chodzilem momentalnie zaczynaly mnie bolec plecy a głownie bark a jesli chodzi o serce to minol juz tydzien i do tej pory czuje jakby mi serce obijalo sie o zebra takie mocniejsze uderzenia no i co jakis czas dosyc czesto przelewa mi sie cos pojawiaja sie rowniez bole pulsacyjnie wlasnie z okolic serca czy wie ktos co moze byc tego przyczyna dodam ze aktualnie niemam pracy i ubezpieczenia nie posiadam tak bym sie juz wybral do lekarza ;/

Zgłoś sie do szpitala na nocny dyżur,zrobią ci EKG serca i na tej podstawie będziesz mógł coś wnioskować .To badanie ci pokaże czy coś jest nie tak.Jak będzie ok, to nie masz sie czym martwić,bo to czasem na tle nerwowym może być ,ale ja nie jestem expertem to ci dokladnie nie powiem.

Mam dokładnie to samo. Dwa razy byłem w szpitalu- zawsze EKG i badanie krwi wychodziło okej. Ciotka z kuzynem jeździła po lekarzach z podobnym problemem- nerwobóle. Stres, nawet po jakimś czasie daje o sobie znać w takiej a nie innej formie u niektórych osób. Objawy trwają maksymalnie tydzień (mi się dłużej nie zdarzało), później wszystko jest okej. A wygląda to zawsze tak samo. Silne rwanie pod łopatką, później ból w łopatce i sercu jakby kto nóż wbijał. Później przelewanie w sercu.