Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 45 lat, Czasami boli mnie pod mostkiem(uciska,czuje wiercenie) i przechodzi na prawą stronę pleców oraz boli mnie żuchwa po lewej stronie, ale nie mocno tylko tak dziwnie się czuje. To trwa czasami do 2 minut 3, czasami się powtarza po 30 minutach. EKG dobre, echo dobre, próba wysiłkowa nie skończona bo za słabą mam kondycję trwała tylko parę minut a tętno miałem już 140. Leczę trójgklicerydy, nadciśnienie i mam helikobakter. Czy to może być wieńcówka?

Byłem u ogólnego, a ten lekarz podczas wysiłkowego mówił tylko, żę muszę dużo ćwiczyć i za rok znowu się zgłosić na wysiłkowe. Na gastroskopii wyszedł helikobakter oraz w dolnej części przełyku nad wpustem widoczna krótka 5mm nadżerka(LA-A) W okolicy podwpustowej pojedyńczy polipek wielkości 4mm. Opuszka dwunastnicy plamiście zaczerwieniona. Po badaniu wycinka polipu wynik: Polypus Elsteri. Czy to wszystko może dawać objawy podobne właśnie do wieńcówki? No i często mi się odbija... Dzięki za dotychczasową pomoc i proszę o kolejne uwagi!

Gość McGREGOR

Witam Cie i przeszedłem to samo tylko bez helikobakter ale zgaga ,nudności pieczenie pod mostkiem i nadżerka wyleczyłem się lekiem który nazywa się PRO BALANCE firmy LR dostępny w sklepie wysyłkowym polecam rewelacja