Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moja mam miala operacje bpassow i zastawki mitralnej 13 lutego do dzis lez na intensywnej terapii po 3 dniach okazalo sie ze nerki nie pracuja tak jak powinyy zostala podłaczona do tzw*sztucznej nerki* caly czas od 4 dni filtruja krew :( nie wiem co mam myslec boje sie sercowo podobno operacja sie udala sprawdzali droznosc wszystko jest ok serce jest jednak jeszcze slabe i dostaje leki wzmacniajace prace . dodam ze mama jest przytomna oddycha sama a na dodatek wystapily objawy pschozy pooperacyjnej czy ktos tak mial cz y to wqszystka ustapi czy nerki moga sei zregenrowac i ile to trwa pomozcie bo ja jestem klebkiem nerwow boje sie strasznie nie moge o niczym mylec

Witam! Niestety w ramach porady internetowej nie mam możliwości zebrać pełnego wywiadu, zbadać Pani mamy ani też ocenić wyników badań dodatkowych. Teoretycznie mówiąc zaburzenie funkcji nerek może być wynikiem ostrej niewydolności nerek, która jest stanem potencjalnie odwracalnym. Psychoza pooperacyjna również jest stanem potencjalnie odwracalnym. O szczegółach proszę porozmawiać z lekarzem prowadzącym.