Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość ania123nghjghghm

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ania123nghjghghm

Witam.Mam 24 lata i wydaję mi się że mam nerwice.To może opowiem zaczeło się kołataniem serca byłam 2 razy na pogotowiu zrobione miałam badanie krwi,moczu i tarczycy wszystkie w porzadku.Przepisali hydroxyzyne i aspargin oraz zlecono holtera.Na holterze wyszło że tachykardia zatokowa zapisano concor cor ale po kilku dniach odstawiłam bo miałam zawroty głowy.Do tego mam bóle w klatce z lewej strony i od tygodnia też pieczenie.Martwie sie tym pieczeniem a pani kardiolog stwierdziła że to pieczenie nie jest od serca a bóle ustaną jak się serce uspokoi.za tydzień idę na echo a jutro na przeswietlenie klatki.wariuję już od tych mysli ze coś mi jest i coś mi się stanie.Dużoby tu o tym pisać...dodam jeszcze ze miałam ostatnio trochę nerwów związanych z choroba taty wogóle jestem nerwowa i emocjonalna,nie pracuje jestem z dzieckiem w domu sama bo mąż pracuje za granicą.Myślicie ze to nerwica czy coś powaznego...

Witam Anię...., Jeżeli dawka Concoru była zbyt duża, to mogło dojść do nadmiernego zwolnienia tętna i obniżenia ciśnienia, co mogło spowodować zawroty głowy. Zawsze warto porozumieć się z lekarzem w razie wystąpienia działań niepożądanych po zastosowaniu leku, szczególnie na początku terapii. Emocje są powiązane z objawami ze strony serca, mają wpływ na ciśnienie tętnicze i tętno. Dlatego niekiedy warto kontrolować nasze emocje, żeby nie były przesadnie duże.