Gość PanD Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam! chciałem się dowiedzieć czy moje odczyty z ciśnieniomierza są w granicach normy, bo podobno mam złe ciśnienie mianowicie: Siedzenie w domu nic nierobienie SYS(mmHg): 119 DIA(mmHg): 54 Puls(min): 69 Po spacerze z psem i wbiegnięciu po schodach SYS(mmHg): 119 DIA(mmHg): 58 Puls(min): 68 Dodam, że jestem mało energiczny :( uprawiam sport raz w tygodniu ok. 2,5h + 3 razy w tygodniu siłownia, kondycja dobra, wiek 18 lat, waga 65kg, wzrost 175 cm, mało śpię, często boli mnie głowa(potylica), choruję na astmę. To chyba tyle jeżeli potrzeba więcej info to pisać :) Czekam na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 A czemu masz złe ciśnienie ?Bo róznica jest za duża ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Piotrek71 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Ciśnienie masz dobre , kto Ci nagadał że złe . Cześć Aniu05 co słychać ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 A witam ,witam ,a wszystko po staremu i moze i dobrze :)A kolega chyba się martwi że ma za dużą różnice miedzy skurczowym a rozkurczowym .Bo jeśli chodzi o samo ciśnienie to ma ok .A ty Piotr już ustabilizowałeś ciśnionko ?Jak tam fajeczki .......?:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Piotrek71 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Ustabilizowałem teraz 130/70 , 140/85 . Biorę na śniadanie zestaw tabletek 3,5 sztuki i jest dobrze. Fajeczki niestety obecne nie tyle co kiedyś ale jednak . Bardzo ciężko mi to rzucić , próbowałem już dwa razy ale raz po pieciu a drugi raz po czterech dniach znowu zapaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
LekarzIzabelaWiech Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam! Podane wartości ciśnienia są prawidłowe. Amplituda ciśnienia rzeczywiście jest jednak podwyższone, co może świadczyć o niedomykalności zastawki aortalnej lub nadczynności tarczycy. Dlatego też wskazane jest wykonanie podstawowych badań laboratoryjnych (w tym ocena funkcji tarczycy) oraz ECHO serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Eustoma Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Hej jestem tu nowa i jeśli to zły wątek to przepraszam. Chciałam się was poradzić czy wartości ciśnienia 98/60, 100/85 i puls powyżej 70 zazwyczaj to bardzo źle? Mój mąż twierdzi, że óżnica jest zbyt mała pomiędzy tymi ciśnieniami i puls jest zbyt wysoki. Ale przy tych wartościach ja isę dobrze czuję. Co o tym sądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Motylek25 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ja mam identyczną sytuację:) więc podepnę się pod pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość luki8154 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Done jes troszecze za niskie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi