Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

dobrze mu z oczu patrzy ale uwazajcie kochani ludzie dobrze wam radze,w tej klinice pracuja tez inni lekarze i pielegniarki ktorzy maja ludzi za zwyklych smieci nie ufajcie im sami sprawdzajcie ,interesujcie sie swoimi sprawami zdrowotnymi bo mozecie stamtad nie wrocic zywi
Gość Jan z Ostródy
Byłem operowany przez Pana Profesora w 2004 r. (wszczepienie sztucznej zastawki mitralnej) Za ludzkie podejście przed operacją, optymistyczne nastawienie mnie do niej i cały jej przebieg i rekonwalescencję - bardzo wielkie DZIEKUJE. Mam pamiątkę w postaci jego wpisu z życzeniami zdrowia.
Pan prof.Andrzej Biederman ,operował mnie w 1999 r.Byłem wówczas w bardzo kiepskim stanie.Były obawy ,że nie zdążą z operacją.Profesor wszczepił mi zastawkę aortalną i mitralną.Wspominam go ,jako sympatycznego człowieka, cieszącego się już wtedy opinią znakomitego chirurga. To dzięki umiejętnościom tego człowieka ,dziś 11 lat po operacji, w dalszym ciągu mogę cieszyć się życiem.Oby Bóg dał mu dużo zdrowia i sił ,aby mógł pomóc jak największej liczbie chorych.
naciśnij na gogle Prof Biederman Anin znajdziesz to co cię interesuje A ja tak na wszelki wypadek podaję ci telefon który dostałam od lekarki w naszym szpitalu ale czy jest aktualny nie wiem bo ja korzystałam z niego ale 4 lata temu ale można spróbować 022 kierunkowy 6130520 jest to Instytut Badawczy ul Niemodlińska Tam mnie pani zapisała wyznaczyła date i potem jak przyjechałam to zgłosiłam się też to tego instytutu bo tam płaciłam za wizyte i dalej do szpitala na odział gdzie przyjmuję Prof to tyle ile mogłam to z serca może pomogłam A gdyby nie to przepraszam
Gość magdacccc

Bylam pacjetna Doktora w 98 roku mam plastyke zastawki mitralnej-super rewelacyjny specjalista, traktowal jak kolezanke rozmawiam jak trzeba zawsze kiedy potrzeba bylo odpowiedzi odpowiadal ale macie racje inni sie przy nim nie rownaja chociaz zaprzyjaznilam sie z niketorymi pielegniarkami szczegolnie jedna mialam niespelna 17 lat gdy bylam operowana mialam zapalenie wsierdzia z perforacja zastawki mitralnej dla 17 latki to czarna dziura a pan doktor wytlumaczl *po naszemu* i 3 dni po operacji latalam korytarzami:)))

Ha , ha Zofia 5014 poradziła *naciśnij na gogle Prof Biederman Anin* . Ponieważ jestem dokładny nie mogłem sam tego nie zrobić, :) Z Google wypadł ciekawy artykuł http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/6707,anin,kontra,anin.html Hm poniekąd racje mają wszystkie wypowiadający się w tym artykule strony . Lekarze leczą też prywatnie , w nazwie prywatnej placówki jest Anin , dlatego ,że słowo to jest rozpoznawalne przez większość Polaków . Pamiętam (ostatnio byłem w Klinice Nadciśnienia Tętniczego w 2007 r .), także mogło się zmienić, instytut wtedy to było 6 klinik , każda z oddzielną nazwą . Anin to także małe miasto . Z drugiej strony no jest to w pewnym sensie nazwa własna , pracownik , np. SONY , nie może założyć sobie małej firemki Sony .... po prostu zostanie zniszczony przez rodzicielski organizm gospodarczy . :) Niestety nie piszą jak sprawa się zakończyła ...

Tak , to o czym mówisz jak najbardziej , i jest ten artykuł o którym ja mówię *Anin kontra Anin* w dalszej kolejności , jak to w google . nie mam intencji agresywnych . Co do tego artykułu moim zdaniem panowie lekarze , mają prawo używać nazwy Anin w nazwie swojej placówki , bo jest to zbyt szeroka nazwa żeby ją zastrzegać . Podobnie firma SONY , walczyła o zastrzeżenie nazwy Walkman , tylko dla produktów swojej marki . Chyba jej się to nawet udało w sensie, że nazwa walkman, mogła być napisana tylko na Soniaku, ale wszystkie dzieciaki na urządzenia tego typu wszystkich firm mówiły walkman bo nazwa zaczęła żyć własnym życiem w języku potocznym . Anyway Panowie Grzegorz Goryszewski i Marek Szufladowicz , / i tu nie wiem świadomie czy nie / znaleźli najskuteczniejszy sposób promocji swojego biznesu . Nic nie reklamuje czegokolwiek skuteczniej i taniej niż skandal . To jest darmowa reklama . Jeśli to było działanie świadome -- szacun wielki . Oni dadzą sobie radę na rynku , ze swoimi sposobami ... ;)

Gość z rodziny

Nie wiem jak Pan Profesor ale tak jak wiele innych osób mam niezbyt bdobre zdanie o innym personelu a w szczególności oddziału pooperacyjnego- tam pacjent to śmiec- najlepiej żeby ich nie było!!! uważajcie na nich upominajcie się o swoje i wcale niech wam nie będzie głupio- tutaj waszymi bliskimi nikt się nie przejmuje- nie zmieniają opatrunków -chyba że po znajomości to i nawet kilka razy dziennie, nie patrzą na samopoczucie pacjentów, nawet na ich stan zdrowia- z tego co słyszałam to trzeba da w łapę chyba wszystkim

* Sejm przyjął w piątek poprawki Senatu do ustawy o zawodach pielęgniarki i położnej. Zgodnie z nią pielęgniarki i położne będą chronione jak funkcjonariusze publiczni; ustawa chroni też przed dyskryminacją pielęgniarki pracujące na podstawie umowy o pracę. Poprawki Senatu dostosowują ustawę do ustawy o szkolnictwie wyższym, która została znowelizowana w marcu; zawarte w niej zapisy są istotne dla nowej ustawy o zawodach pielęgniarki i położnej, ponieważ dotyczą standardów kształcenia na kierunku pielęgniarstwo i położnictwo. Senat dostosował także zapisy ustawy do przyjętej w lipcu noweli ustawy o zasadach ewidencji i identyfikacji podatników i płatników, która wprowadza od 1 września zmiany w zakresie obowiązku wskazywania NIP. Inne poprawki ujednolicają terminologię ustawy z Kodeksem pracy. Uznanie pielęgniarek i położnych za funkcjonariuszy publicznych oznacza, że zgodnie z Kodeksem karnym za ich znieważanie podczas i w związku z pełnieniem obowiązków służbowych grozi kara grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Za naruszenie nietykalności cielesnej funkcjonariusza publicznego podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych grozi kara grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat trzech.* źródło Rzeczpospolita .

Pod kierownictwem Profesora Bidermana operowana była moja mama ( lat 70) usunięto jej skrzepy zarówno z serca jak i z tętnic płucnych- operacja odbyła się 14.07.2011r. w szpitalu praskim. Pan Profesror był jedyną osobą którea zgodziła się przeprowadzic taką operację . Mama została przewieziona ze szpitala z Szaserów do szpitala praskiego . Dostała drugie życie i za to będę do końca swojego zycia wdzięczna Panu profesorowi i jemu zespołowi . Dziękuję wszystkim : Panu Profesorowi, zaspołowi kardiochirurgów , anestezjologom, pielęgniarkom i pielęgniarzom, na koniec salowym . Jeszcze raz dziękuję .

Może dlatego nie piszą bo nie chcą nikogo dołować. Piszą Ci, którzy żyją dzięki lekarzom i dają tym nadzieję innym. Ja też zawdzięczam życie prof. Biedermanowi i dr. Dariuszowi Zielińskiemu, którzy w 2007 roku zoperowali mojego tętniaka aorty i zrobili to perfekcyjnie. Dzięki nim mogłam założyć rodzinę, zacząć pracę i mogę żyć normalnie jak każdy inny człowiek, wreszcie bez strachu o swoje chore wcześniej serce.