Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Allison23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Allison23

Witam udałam się do lekarza ogólnego, z bólami w klatce piersiowej( ale to raczej nie serce, bo miałam i ekg zrobione i echo serca i jest ok) i z bólami w górnej części pleców oraz z tym że odejmuje mi w pewnym sensie lewą rękę, bolą mnie żyły./ Lekarka dała mi skierowanie na Morfologie krwi i właśnie CRP tylko za bardzo nie wiem co to jest za badanie i w czym ono może pomóc w rozpoznaniu moich dolegliwości? czy to ma coś wspólnego z kośćmi? coś czytałam że to badanie jeżeli jest złe to może pomóc w wykryciu zmian nowotworowych itp. ale w jaki sposób ono może mi pomóc z tymi bólami w klatce i ręce?

Gość Allison23

Mam jakby ucisk z tyłu po lewej stronie a ogólna powiedziała mi na to żebym wzięła paracetamol i maść olfen i tyle i dała mi skierowanie na morfologie i to CRP. szczerze liczyłam na skierowanie do ortopedy lub neurologa dodam że marzną mi strasznie dłonie i stopy a reszta ciała jest ciepła. ( i to nie całe dłonie tylko palce i u stóp też raczej palce) studiuję na awfie i uczę się na trenera personalnego więc chciałabym wiedzieć co i jak. W jaki sposób mogą mi pomóc badania Morfologii i CRP>

Gość Allison23

Dodam jeszcze takie zapytanie że czuje się trochę osłabiona , senna, nie miałam badanego poziomu magnezu, ale miałam badany potas i mam ledwo normę ponieważ norma jest od 3,5-5 a mój pomiar wyniósł 3,6, czytałam gdzieś żeby dobrze się czuć powinnam mieć 4,5 potas jakoś tak, dodam że ćwiczę i się odchudzam więc może powinnam dołożyć coś do menu co zawiera potas. Niby jem dużo owoców no ale one przede wszystkim zawierają witaminy w szczególności witaminę C. Zauważyłam też że od kilku dni mam przekrwione oczy i większe sińce pod oczami, a raczej śpię średnio 7-8 godzin więc to nie powinno być o tego Pozdrawiam.

CRP pozwala określić czy w organizmie jest stan zapalny .I tyle .W odróżnienieu od OB narasta on bardzo szybko .I tyle .A ty się nie odchudzaj bo potas masz na dolnej granicy normy i zaraz wylądujesz na pogotowiu zaburzeniami rytmu serca .Odchudzając się trzeba jeśc mniej ale wszystko a nie tylko warzywa .

Gość Allison23

Znaczy ja jem wszystko tylko właśnie chyba za mało rzeczy związanych( posiadających) potas np. ziemniaków prawie nie jem itp. więc wydaje mi się że moje słabe samopoczucie może być od tego. Tylko nie wiem teraz czy łykać jakieś tabletki( czy są takie) czy jeść więcej rzeczy bogatych w potas, chyba będę musiała więcej tego jeść i zobaczyć jakie produkty go dużo posiadają.