Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej przy głębokich wdechach a nerwica

pawelb1993

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich od kilku dni próbuje dowiedzieć czy przy nerwicy normalne jest to że mam stale duszności jakiś dyskomfort w klatce i najgorsze że nie moge wziąć pełnego oddechu a czasami jak już mi sie uda to mam takie dziwne uczucie jak by scisku za mostkiem nie nazwał bym to bólem tylko sciskiem sam nie wiem o co chodzi.. mam już dość tego wszystkiego nie daje sobie rady.. lekarze w szpitalu nie stwierdzili nic specjalnego tylko stany depresyjno lękowe z somatyzacją a mi sie wydaje że jednek coś innego jest tego przyczyną.. saam już nie wiem doprowadza mnie to do obłędu.. miałem robionego holtera średnia 97 max 139 minimum 48 tętno dostałem bisocard 2.5 pół tabletki na zwolnienie akcji serca.. i axtil bo od pewnego czasu borykam sie z wyższym ciśnieniem czy ktoś może mi to wytłumaczyć ?

Myslalam ze tylko ja tak mam .. przechodze dokladnie przez to samo co Ty .. ponad rok temu mialam pierwszy konkretny atak nerwicy. Bolalo mnie serce, nie moglam oddychac, balam sie zasnac .. przez pol roku meczylo mnie to a pozniej sie wszystko uregulowalo .. niestety teraz to wrocilo ;/ od 4 miesiecy znow przechodze przez to samo .. nie moge wziac pelnego oddechu, ziewam caly czas, mam bole w klatce .. Z lekow doraznie biore tylko jakas mieszanke na uspokojenie zaraz przed snem. czasem udaje mi sie o tym zapomniec kiedy mam jakies zajecie lub z kims duzo rozmawiam.. sprobuj moze i Tobie pomoze.

A chodzisz do jakiegoś psyhologa czy coś ? ja dostałem jakieś przeciw depresji i lękom zażyłem i potem miałem 2 dni najgorsze w swoim życiu :D nie mogłem wstać z łóżka czułem sie słabo serce mi waliło okropnie a jak wstałem bardzo szybko nogi giętkie zawroty głowy itd już myślałem ze nie przeżyje dlatego tego nie zażywam a od 19 zaczynam psyhoterapie grupową może to coś da :P własnie ja w ubiegłym roku tez miałem takie objawy ale mi przeszło a teraz to już z podwójną siłą uderzyło

Wybacz ze pisze dopiero teraz ;p do psychologa poszlam raz ale ta pani powiedziala mi tylko tyle ze powinnam sama sobie z tym zaczac radzic ;p moze ta terapia grupowa faktycznie pomoze ;p jakbys chcial pogadac jeszcze to pisz na gg : 46203564 ;)