Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opiszę wczorajszą swoja przygodę,powiedzcie proszę co o tym wszystkim myślicie... Ostatnio miałam mieć ablację,ale ponieważ niczego nie wywołali podczas EPSu to skonńczyło się na niczym.Ponieważ dolegają mi m.in. napadowe częstoskurcze, Mam przekazane od mojego lekarza z Anina, żeby spróbować złapać ten częstoskurcz na EKG i jak już będę go miała na papierku to spowrotem do Anina na zabieg...W związku z tym jak tylko źle sie poczuje to mam albo wzywać karetkę albo iść do przychodni na EKG, a tam z miejsca muszą mi je zrobić i bez żadnej dyskusji.Wszystko miałam ustalone z moim lekarzem rodzinnym i z pielęgniarką która mi zawsze robi EKG. Wczoraj złapał mnie atak podczas dotowania zupy :/ .Zwlekałam z pojechaniem do przychodni bo myślałam że samo przejdzie,kiedy trwało to ponad 1,5 godziny poprosiłam brata żeby mnie zawiózł do przychodni... wchodziłam dosłownie po ścianach...poprosiłam o EKG a pielęgniarka(inna niż zawsze) parsknęła śmiechem i kazała czekać 15 minut bo przecież nie mam żadnego częstoskurczu tylko pewnie specjalnie przybiegłam do przychodni(z mojej wsi jest 7 km)żeby wywołać częstoskurcz i stąd tętno 211!!!!Po upływie 10 minut i mojej interwencji otworzyła mi łaskawie drzwi od pokoju EKG,kazała się rozebrać po czym wyszła i wróciła za kolejne 8 minut,po czym wykonała badanie! I teraz CUD!!!,poza tętnem 114 wszystko było zupełnie cacy!Nawet wszystkie komorowe które były podczas badania w cudowny sposób nie pojawiły się w zapisie!!A przysięgam że jak leżałam na tym łóżku to czułam jak mi serce robi dosłownie co chce!! Byłam o krok od złapania tego cholerstwa na papier,a tu taki pech...

Gość jaaakinga

Naprawde mialas pecha... Niestety, czasem trafia sie na osoby, ktore sa niezadowolone z zycia i nie maja dla ciebie litosci, to egoisci ktorzy maja gleboko gdzies to ze potrzebujesz pomocy... Najgorzej kiedy oni sa wlasnie z sluzby zdrowia... Moze nastepnym razem ci sie uda zlapac swoja arytmie! bede trzymac kciuki! Podobno sa jakies domowe EKG, ktorym sama moglabys sobie taka arytmie wylapac, niestety troche kosztuja...