Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość RafalWetize

Rekomendowane odpowiedzi

Gość RafalWetize

Cześć! Tutaj Rafał. Od dawna mam problemy z bólami głowy - jak to wygląda? Budzę się w środku nocy, strasznie boli mnie głowa (pulsowanie, w każdym miejscu). Ale jestem bardzo nerwowy. Gdy przeczytałem o klasterowym bólu głowy załamałem się i płakałem, że się zabije (napisane jest, że ten ból może wywołać taką depresję, że można odebrać sobie życie.) Gdy przeczytałem coś o tętniakach, przestraszyłem się i biegałem po domu, gdy to pisze trzęsą mi się ręce. Mam 13 lat, byłem u doktora z mamą. Miałem robione EEG, wszystko wyszło dobrze, mówiono mi że jestem bardzo mądry i nie ma się czym przejmować. Nad to gdy przeczytam coś o końcu świata bardzo się tego boje i cały się trzęsę. A może mam tego tętniaka? Mój kuzyn ma takie coś, tyle że mu to urosło na żyle w miejscu, w którym nie da się tego usunąć i może szybko umrzeć. Boje się, że też to mam. Co mam robić? Pomocy!

Cześć Rafał, to normalne, że denerwujesz się o swoje zdrowie. Myślę, że duży wpływ ma a to też choroba osoby bliskiej, czyli tętniak Twojego kuzyna. Uważam jednak, że nie warto od razu, abyś myślał, że spotkało Cię to samo. Niestety żyjemy w czasach, gdzie wieczny pośpiech, miliony bodźców wywołują u nas często jakieś niepokojące objawy. Jednak pamiętaj o tym, aby się nie zamartwiać, ponieważ stres wywołuje znacznie poważniejsze skutki, niż sama choroba. Ja również miałam wiele objawów, m.in. nadciśnienie, bóle żołądka z niewiadomych przyczyn. Zrobiłam wszystkie możliwe badania i jestem zdrowa. U mnie był to stres. Napewno warto udać się do specjalisty. Mam nadzieję, że trafisz do dobrego lekarza, który Ci pomoże. Nie martw się:) Czasami każdy z nas ma niepokojące objawy i ze strachem pędzi do lekarza. Dodatkowo naczyta się w internecie o jakiś okropnych chorobach, przez co można rzeczywiście zwariować:) Ja staram się znaleźć czas na odpoczynek i nie martwię się rzeczami na które nie mam wpływu. Wszystkie objawy, które u mnie wystąpiły, były spowodowane niestety stresem. Życzę Tobie szybkiego powrotu do zdrowia. Po prostu dbaj o siebie i w razie potrzeby idź do dobrego specjalisty, napewno Ci pomoże:) Pozdrawiam