Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Widoczne żyły na dłoni przy bólu i osłabieniu ręki

Gość Dianna23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dianna23

Witam od kilku dni mam dziwne problemy z lewą ręką. Nie wiem o co w tym chodzi, mam bardziej niż zwykle widoczne żyły na lewej dłonie i kiedy je dotykam(masuje) czuję taki dziwny przeszywający ból, nie jest to jakiś wielki ból, ale to takie uczucie dziwne, nie wiem za bardzo jak to opisać, mam też uczucie że lewa ręka jest mniej sprawna , coś jakbym miała mniejsze czucie, boli mnie też jak dotknę w okolicach lewego obojczyka, ramienia, nigdy czegoś takiego nie miałam nie wiem co to może oznaczać, czuje się tak jakby ta lewa ręka była osłabiona, żyły powyskakiwały nawet na palcach( znaczy stały się bardziej widoczne), moja mama twierdzi ze to nie może być nic z żyłami bo jestem za młoda mam 23 lata, i że to może coś z kośćmi? ale wtedy dlaczego żyły by mnie bolały? a kości powinnam mieć ok bo jadam dużo wapnia itp. nie wiem o co z tym chodzi? Boje się że jak pójdę do lekarza ogólnego to mnie wyśmieje. Bo wcześniej byłam po skierowanie do kardiologa, miałam usg serca i wszystko mam w jak najlepszym porządku, miałam badania krwi i moczu Biochemie, - cholesterol, potas, kreatynine, morfologie krwi, badania ogólne moczu i wszystko jest bardzo dobrze. jednak bolą mnie te obojczyki dwa, szczególnie lewy jak się dotknę i te żyły na lewej ręce, to jest takie straszne uczucie takie przeszywające nie wiem co robić? czy do neurologa, chirurga czy reumatologa? oczywiście najpierw skierowanie od ogólnej. Czy ktoś wie jakie mogą być przyczyny tego co się dzieje z moją ręką?