Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Hypoplazja prawej tętnicy przedniej mózgu na całej długości

Gość kamix1991

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamix1991@gmail.com
Proszę o pomoc. Co to za choroba *hypoplazja prawej tętnicy przedniej mózgu na całej długości*? Nie wiem do jakiego działu to zaliczyć... :/ wszystkie informacje na ten temat są mile widziane! Proszę o pomoc!
Witam, U mnie wykryto hypoplazje prawej tętnicy przedniej mózgu w odcinku A1, od pewnego czasu mam caly czas mroczki przed oczami, pisk w glowie, chwilowe epizody rozmazania wzroku, zawroty glowy i uczucie jakby moj mozg pracowal wolniej, czasem lekkie mrowienia lub skakanie miesni po lewej stronie. Objawy nasilone są rano, wieczorem jest mi lepiej. Ujawnilo sie to po ostatnim imprezowaniu, wczesniej nic mi nie bylo (oprocz pisku w uszach) - teraz po ostrym piciu nie moge sie tydzien zwlec z lozka, kreci mi sie w glowie i wzrok mi sie rozmazuje. Lekarze mowia, ze ta tetnica to taka moja uroda, i ze nie powinienem miec takich objawow i ze organicznie jestem zdrowy. Musze sobie radzic sam, ktos ma jakies pomysly jak uregulowac to krazenie lub co z tym zrobic? Lub polecic ludzi ktorzy sie tym zajma (mieszkam kolo Warszawy). Narazie zaczalem brac milorzab japonski, mam nadzieje ze to chodz delikatnie pomoze. Pozdrawiam
Gość anonim1980

Witam.Wizyta u neurologa i skierowanie do szpitala na badania-rezonans magnetyczny,albo tomografie. Ja mam hipoplazję obu tętnic tylnych mózgu-biorę TICLO (ważniejszy) i NILOGRIN-na rozszerzenie tętnic w mózgu.Mam takie same objawy plus czasowe niewidzenie na prawe oko -Pozdrawiam