Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Alek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam postaram opisać sie moj problem od początku Jesienią zaczeły mi sie problemy z oczami szczypały mnie bralem krople teraz oczy mam cale popekane czasami pojawia sie bol w okolicy oczu oraz mam ciagle katar jest przezroczysty przejolem sie tym troche i zaczolem zwracac uwage na wszystko co mnie dotyka nie wiem czy to nerwica ? ale np jak o tym mysle to zdarzaja mi sie lekkie zawroty glowy lub uderzenia gorąca mam cisnieni 140-80 lecz gdy zmierze je tak na spokojnie jest 130-70 jestem alergikiem zauwazylem tez u siebie tiki np czesto podryguje nogą gdy jestem zdenerwowany mam problemy z zasnieciem poniewaz czuje jak mocno bije mi serce i boje sie pojawiaja mi sie tez wypieki na twarzy naprawde nie daje juz rady czy moze byc to nerwica ?? dopatruje sie u siebie totalnych glupot np ze podczas uderzen serca lekko drzy mi glowa prosze o porade bo juz nie wytrzymuje ciagle sie o siebie boje mam nadzieje ze mnie uspokoicie :)

Objawy twe mogą wynikać z napięcia nerwowego. Popadasz w błędne koło stale obserwując swój organizm. Mówisz, że masz alergie, to dlatego Twe oczy tak reaguja, z tego co mi wiadomo katar tez jest jej objawem. Uderzenia gorąca wzrost cisnienia i inne to objawy nerwów. Zresztą cisnienie 140 na 80 to nic wysokiego nie zagraza zyciu i zdrowiu. Jak Cie tak to trapi idz od kardiologa ja lekarzem nie jestem. Pomyśl czy nie miałeś ostatnio jakiś stresujacych sytuacji i czy Twoje zycie wygląda tak jak tego chcesz.

Nerwow troche mialem bo sie tym przejmowalem jak sie czyms zajme to to w miare ustepuje :) a co do kardiologa to mam wade wrodzona nie domykanie sie zastawki bodajrze lewej ale lekarz stwierdzil ze nie jest to u mnie grozne tylko trzeba kontrolowac troche mnie uspokoiles ale prosze jak ktos moze to niech sie jeszcze wypowie ten bol oczu pojawia mi sie najbardziej rano czy moze to byc spowodowane tym zatkanym nosem ? po nocy ?

Oczy mogą szczypać i boleć, bo są przeciążone, np długim przesiadywaniem przed ekranem komputera - objawy często wystepują własnie rano zwlaszcza, że obecnie powietrze jest wysuszone przez dogrzewanie pomieszczeń - sproboj jakichś kropli z kwasem hialuronowym najlepiej w postaci zelowej, katar to może być alergia (może lekarz zleci testy?), cisnienie masz w normie może troszkę wysokie, ale to proponuję zrezygnować z używek ... nadmierne skupianie się na sobie faktycznie może świadczyć o neurotyzmie i być może to jest przyczyna odczuwania mocniejszego bicia serca... a jak serce mocniej bije to rożnie się to objawia ale o tym to juz faktycznie decyduje lekarz bo nie wszystkie objawy zaraz muszą świadczyć o nerwicy, jak i nie wszystkie objawy świadczą o grożnej chorobie - idz do dobrego lekarza i tyle