wstanislaw Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Koronografia jest badaniem inwazyjnym. Ja ich miałem 3 razy. Mam 77 lat. Miałem też dwie operacje na otwartym sercu/by-passy i wymianę zastawki aortalnej. W czasie koronografii wykonuje się zabiegi takie jak np wstawianie stentów itp. Trudno jednoznacznie doradzić. Ja osobiście bym się zdecydował. Wynik tego badania z jednoczesnym wstawieniem stentów zapobiega skutecznie przed następnymi zawałami. Jestem gotowy na dalszą wymianę zdań tu na forum, lub bezpośrednio na poczcie internetowej,lub rozmowie *talk* Pozdrawiam-Stanisław Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AnnaK Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Moja mama miała poddać się koronografii, ale zrezygnowała. Stwierdziła, że to za duże ryzyko w wieku 76 lat... Nie chciałam jej namawiać, w końcu to jej decyzja. Ale temat od czasu do czasu wraca. Cytuj Odnośnik do komentarza
LekarzIzabelaWiech Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Witam! Wiek, jako jedyny czynnik nie jest przeciwwskazaniem do wykonania koronarografii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi