Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kreatyna a częstoskurcz komorowy

Gość eeedd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, podobno kreatyna nie powoduje trwałych skutków ubocznych, ponieważ to suplement odżywiania. Jednak Osobiście uważam, że skoro cierpisz na dość poważny rodzaj arytmii jakim jest częstoskurcz komorowy, to nie powinieneś zażywać jakichkolwiek środków tego typu, a jeśli już to udaj się najpierw do kardiologa...myślę że ten rozwieje Twoje wątpliwości. Częstoskurcz komorowy bywa niebezpieczny dla życia i nie sądzę że coś co odkłada wodę w mięśniach będzie sprzyjało sercu(który to jest mięśniem)ale to moja własna teoria:) zapytaj kardiologa swojego

Drodzy witam was , muszę przyznać że ja miałem dużo szczęścia jeśli chodzi o arytmię , a mianowicie częstoskurcz nadkomorowy.chorowałem na to paskudztwo od 2000 roku , wzieło się znikąd nagle obudziłem się w nocy z uciskiem w klatce piersiowej i bardzo szybkim biciem serca na szczęście nie traciłem przytomności serce biło mi 220 uderzeń na minutę tak wykazywały ekg , w szpitalu umiarawiali mi serce ale samopoczucie po tym i po silnych lekach było okropne. tak miałem aż do dnia kiedy nie dało się umiarowić lekami , a wtedy kardiowersja czyli zatrzymanie akcji serca i ponowne pobudzenie , miałem po tym pamiątkę przypieczone dwa ślady. Drodzy wtedy już nie czekałem bo kardiolodzy powiedzieli że to była ostateczność i jeśli sie nie poddam zabiegowi to nie dają gwarancji że nastepnym razem się uda . zgodziłem się na ablecję tak się nazywa ten zabieg i nie odkładajcie wizyty u lekarza bo się przekonacie że zrobiliście błąd nie lecząc się , ja zdązyłem i wu nas w Polsce są naprawdę świetni specjaliści zabieg trwał prawie trzy godziny na przytomno przez tętnicę udową wprowadzają trzy elektrody i szukają przyczyny w twoim sercu , jaka to arytmia w końcu usuwają ją i po wszystkim. mi zostało tylko takie czasami zakołatanie ale wtedy uspakajam się i spokojnie oddycham. NIE BÓJ SIĘ ROZMAWIAC Z LEKARZEM O SWEJ CHOROBIE , POZDRAWIAM PIOTR.