Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wyglad skład gówna ktore brałem i to co zrobiło ze mna nie miesci sie w głowie Magnez 30 mg 10% Wapń 55 mg 7% Fosfor 50 mg 6% Witamina C 90mg 150% Niacyna 27 mg 150% Witamina B6 3,0 mg 150% Witamina B12 1,5 µg 150% *) – RDA (stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia) Mieszanka składników aktywnych w: 40 g ( 1 porcja + 2 kapsułki ) 40000 mg, w tym: T.N.T. Detonation Enhancer Alfa-ketoglutaran L-argininy Jabłczan L-argininy(di) Chlorowodorek L-argininy Ketoizokapronian L-argininy Piroglutargina Chlorowodorek estru etylowego L-argininy Jabłczan L-cytruliny L-cytrulina L-norwalina Alfa-ketoglutaran L-ornityny Chlorowodorek L-ornityny Chlorowodorek L-lizyny Ekstrakt z Miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba) Kwercetyna Winpocetyna Ekstrakt z ziela gryki (źródło rutyny) CREAtomic-BOMB Alfa-ketoglutaran kreatyny Taurynian kreatyny Chelat magnezowy kreatyny Kretyna alkaliczna Jabłczan kreatyny (tri) Chlorowodorek estru etylowego kreatyny Mikronizowany monohydrat kreatyny Pirogronian kreatyny Piroglutaminian kreatyny Jabłczan estru etylowego kreatyny Węglan estru etylowego kreatyny Fosforan sodowy estru etylowego kreatyny Cytrynian kreatyny (tri) Beta-hydroksymetylomaślan kreatyny (tri) Orotonian kreatyny (tri) Kwas 3-guanidynopropionowy Glikocyjamina NANO-ATOMIZED ANABOLIC BLASTING AGENT TST-BCAA-Nanosized-Blend: Jabłczan L-leucyny Jabłczan L-izoleucyny Jabłczan L-waliny AKG-BCAA-Micronized-Blend: Alfa-ketoglutaran L-leucyny Alfa-ketoglutaran L-izoleucyny Alfa-ketoglutaran L-waliny N-Acetyl-BCAA-Basic-Blend: N-acetylo-L-leucyna N-acetylo-L-izoleucyna N-acetylo-L-walina Ethyl-Ester-BCAA-Blend: Chlorowodorek estru etylowego L-leucyny Chlorowodorek estru etylowego L-izoleucyny Chlorowodorek estru etylowego L-waliny RESURRECTION ACTIVATOR Alfa-ketoglutaran L-glutaminy Mikronizowana beta-alanina N-acetylo-L-glutamina L-alanylo-L-glutamina L-glutamina Chlorowodorek L-histydyny Ekstrakt z różańca górskiego (Rhodiola rosae) Ekstrakt z kordycepsa ENERGETIC SHOCK WAVE Wielkocząsteczkowy hydrolizat skrobi kukurydzianej Alfa-ketoglutaran tauryny Glukuronolakton 1,3,7-Trimetyloksantyna (kofeina) Mikronizowana tauryna D-ryboza Tri-metyloglicyna (betaina) Beta-hydroksymetylomaślan wapnia (HMB) Trójglicerydy o średniej długości łańcucha (MCT) Ekstrakt z guarany Ekstrakt z żen-szenia ANABOLIC HORMONE STACK Ekstrakt Tribulus terrestris (90% saponin steroidowych) Ekstrakt z kozieradki pospolitej (50% saponin steroidowych) Ekstrakt z korzenia maki Glicyna Ekstrakt Garcinia cambogia (60% HCA) Ekstrakt z kozieradki pospolitej (25% 4-hydroksyizoleucyny) Ekstrakt z cynamonu THERMOGENIC FIRESTARTER Acetylo-L-karnityna (ALCAR) N-acetylo-L-tyrozyna Winian L-karnityny Chlorowodorek glicylo-propionylo-L-karnityny (GPLC) L-Tyrozyna Ekstrakt z pieprzu kajeńskiego (10% kapsaicyny) Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy (10% synefryny) Kora białej wierzby (15% naturalnych salicynianów) Dwuwinian choliny Inozytol RADICAL DESTROYER Karnozyna Kwas alfa-liponowy (izomer R) N-acetylo-L-cysteina Kwas L-askorbinowy Ekstrakt z zielonej herbaty (40% katechiny EGCG) Ekstrakt z pestek winogron (95% OPCs) Ekstrakt z ostryża długiego (95% kurkuminy) ELECTROLYT AND CONVEYOR COMPLEX Mikronizowany monohydrat D-glukozy Cytrynian magnezu Mieszanka prebiotyczna (inulina + fruktooligosacharydy) Cytrynian potasu Cytrynian sodu Ortofosforan wapnia 3-O-metylo-chiro-inozytol (D-pinitol) Ekstrakt z czarnego pieprzu (95% piperyny) Nikotynamid Chlorowodorek pirydoksyny Cyjanokobalamina

Niestety, po wizycie pewnie okaże się, że wszystko jest w porządku a problem pozostanie. Twoje dolegliwości są najprawdopodobniej efektem długotrwałego stresu. (spoko, też myślałem, że świetnie sobie z nim radzę). Niestety pierwszy atak wysokiego tętna chwycił mnie po *odstawieniu pracy* z własnej woli. Jak wytłumaczył mi lekarz, organizm zwariował bo zabrakło stresu. Wynik tętna powodował kolejne ataki, te z kolei lęki i napady paniki a te kolejne ataki - błędne koło. Leki od kardiologa tzw. blokery nic nie dały. Jeden z lekarzy miał czas wysłuchać mojej historii. Stwierdził to, co wyżej. Dał mi leki ...antydepresyjne i przeciwlękowe - pramolan - pomogły po 3 tygodniach. Brałem je 3 miesiące (ponoć za krótko) i problem wrócił po 3 latach. Tym razem kardiolog powiedział mi, że takie stany nie leczy się lekami tylko treningami. Trzeba zmęczyć serce aby waliło jak młot ok 160-180 uderzeń na minutę. Za którymś razem ponoć przejdzie. Nie mam odwagi spróbować...

I jeszcze jedno: w chwili kolejnego ataku pulsu zrób tak. Zmotywuj się aby nie wpadać w panikę. Powoli nabieraj powietrza do płuc, ale powoli jak nabierzesz max również powoli wypuszczaj. Wtedy usłyszysz jak tętno powolutku maleje. Powentyluj się tak. Dodatkowo masuj sobie tętnicę szyjną - od szyi do karku. napisz, czy też Ci pomaga. Niewątpliwie dobrze robi ruch na świeżym powietrzu. Zacznij od spokojnych spacerów. Jak poczujesz się lepiej, po kiljku dniach - zwiększaj zakres - pobiegaj, ale spokojnie:)

No to trzeba przekazać kardiologowi (ale dobremu)... Ja również męczę się z tachykardią i dodatkowymi skurczami... nic nie pomaga ani uzupełnianie elektrolitów, ani psychotropy (nawet te bardzo silne), ani beta blokery, ani iwabradyna, ani blokery kanału wapniowego - nic... wysiłek fizyczny faktycznie zmniejsza tętno spoczynkowe, ale co z tego, kiedy u mnie nasila skurcze dodatkowe - musiałam np przerwać test wysiłkowy z powodu paskudnego przedwczesnego skurczu komorowego innym razem test przerwano bo nagle spadło ciśnienie... spadki ciśnienia mam bardzo często (zwłaszcza rano i po jedzeniu) są to spadki znaczne do 80/50... Codziennie rano odczuwam kołatania serca skurcze dodatkowe i duszności - też mi mówili, że to nerwicowe... No ale w takim razie nerwice mam tylko rano, po jedzeniu i po podaniu niektórych leków (w tym uspokajających - jedna pielęgniarka mówiła, że to niemożliwe po podaniu takiej dawki diazepamu)hehe Również mam zimne stopy i dłonie - prawdopodobnie zaburzenia krążenia... Próbowałam spowalniać serce oddechem i masując tętnicę szyjną - niestety jak wracałam do normalnego oddechu serce waliło dalej z prędkością 100-120... Spacer wolnym krokiem - tętno 130 szybszym do 165 i skurcze - to nie do wytrzymania! Próbowałam medytacji, akupunktury, treningów, medycyny konwencjonalnej, niekonwencjonalnej i psychiatry, niezwracania uwagi, (choć to trudne jak omal sie nie wywracałam podczas skurczu - tak silnie je odczuwam), biblioterapii, terapii sztuką, długich spacerów - nie pomogło nic (no może medytacja trochę zwalniała na chwilę serce)! Jak juz coś działało to tylko chwilowo np duże dawki magnezu - jednak potem znacznie spadło mi ciśnienie i ten magnez przestał pomagać a brałam kolosalne dawki (555mg) - mam również wrażenie, że silniej odczuwałam skurcze dodatkowe podczas przyjmowania duzych dawek magnezu...hormony tarczycy mam w normie robiłam nawet badania na boleriozę - też nic! jedyne co to to, że mam silną alergię (przeżyłam nawet wstrząs anafilaktyczny) ale mimo leczenia tej alergii serce pozostawało bez zmian (po sterydach było nawet gorzej) znowu sie wybieram do kardiologa i niech robi ze mną co chce jeśli ktokolwiek ma jeszcze jakieś pomysły to niech da znać bo mnie się kończą...

No niby łatwo sprawdzić jak masz nerwicę, to w chwili takiego ataku zwykły diazepam powinien spowodować ustąpienie objawów (tak mi kardiolog powiedział)... U mnie nasilił objawy, bo ciśnienie spadło, więc to już raczej nie nerwicowe... Zresztą co ja się psychotropów nabrałam - prawie toczyłam pianę z ust a serce dalej waliło jak opętane no i ostatnio doszły duszności (dziwne, że regularnie codziennie rano lub/i po jedzeniu). nerwicy to można od takiego czegoś się tylko właśnie nabawić, bo jak do tego wszystkiego dołączę dodatkowe skurcze komorowe i bóle w klatce to odechciewa się wszystkiego jak będziesz miał diagnozę i nie będzie to nerwica to daj znać...

Właśnie tu cały problem, próbowałem tego diazepamu i nie pomógł.Dostałem dwa leki na uspokojenie od kardiologa. Sam się dziwił że nie działają. Więc pan kardiolog wysłał do psychologa byłem i nic ;D byłem u psychiatry też nic. Więc mam go w dupie i czekam na holtera EKG , bo myśle że wtedy będzie to już ostateczna rozgrywka między sercem a zaburzeniami ze strony nerwów. Oczywiście robię prywatnie bo jakbym był chory poważnie to prędzej bym zmarł niż sie doczekał badań. W szpitalu ostatnio lekarz internista powiedział owszem mogą to byc sprawy związane z nerwami ale najlepiej zroibć holtera i inne badania by wykluczyć podejrzenie innych chorób.Wtedy można brać się za leczenie

No widzisz to masz tak samo jak ja:( Mi nie pomogły żadne psychotropy żaden psychiatra a tak mi wszyscy nerwicę wciskali... Zresztą to przecież idiotyczne i nie może chyba być tak, że codziennie o tej samej porze i po posiłku regularnie dostaję napadu paniki bo do tego by się sprowadzało... dostałam ostatnio nowy lek ale się boję już strasznie bo na mnie leki działają źle i kilka razy lądowałam po nich w szpitalu z niedotlenieniem mózgu, występowały u mnie reakcje paradoksalne i inne takie (a to popularnie stosowane leki). No a holter wykazał u mnie tachykardię dodatkowe pobudzenia komorowe i nadkomorowe i tyle nadal nie wiem natomiast jaka jest tego przyczyna... mam tez inne objawy takie jak problemy z krążeniem - często mam lodowate nogi i ręce, zawroty głowy bardzo niskie ciśnienie, zasłabnięcia, rzucająca sie w oczy bladość skóry, silne bóle mięśni, kości, problemy z oddychaniem - nie wiem co to jest...

Mam identyczny problem rece nogi lody wiecznie zimno, cisnienie to hustawka nastrojów . holter wykazał sladowa ze tak powiem ilosc pobudzen 6 nadkomorowych i 3 komorowe. Do tego patrząc na wyniki zauwazyłem ze moje tetno wiecej niż połowe dnia chodziło po sto iles ale były to wyskoki i kardiolog twierdzi ze to normalne i ze nic nie jest. A co zjem ciepłego tetno w góre. Co wstane z krzesła tetno w góre a na noc jest tak zmeczone ze sie uspokoja koło 2 i do 11 12 mama spokoj a pozniej dalej wiwat. Do tego wybudzanie sie z uczuciem duszenia umierania tłuke sięw klatke jakby mi serce staneło chuj wie o co chodzi. Tez szukam pomocy wszedzie ale ciezko to ogarnać a życ tak sie nie da z tego co widze,