Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lekkie obawy przed ablacją

Gość Dorota

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Trochę już się tutaj udzielałam :) I chcę powiedziec, że w głównej mierze dzięki Wam nie boję się tego zabiegu ! Owszem mam obawy, jak na pewno każdy, ale tylko lekkie :) To forum dużo mi dało w kwestii przezwyciężenia strachu :) Na szczęście jako pierwszy tekst o zabiegu przeczytałam *opowiadanie* Arrrtura :) Dzięki Ci za to :) Dzięki też Asiuli, Aldonie, Jędrkowi, Jadwidze, Słonku i przede wszystkim Kasi - że wciąz mnie podtrzymujesz na duchu :) (wkleję Ci linka, żebyś na pewno przeczytała :P)I całej reszcie, która tez jest bardzo ważna, a której (przepraszam) nie pamiętam z imion czy tez nicków. :) 28 marca ja też będę po .... i też tu wrócę dodawac otuchy innym, tym, którzy będą przed .. Trzymajmy się i dużo zdrowia !!!!!!
Dorotko, wlasciwie to ja powinnam podziekowac Tobie, ze jestes przy mnie, ze wspierasz mnie na duchu, pocieszasz, opowiadasz...a przede wszystkim - sluchasz. Dopiero dzieki Tobie zrozumialam, ze nie jestem histeryczka i ze moje odczucia sa normalne, ze nie tylko ja czasem borykam sie z niezrozumieniem... Jak wiesz, jestem absolutnie pewna, ze wszystko pojdzie idealnie, a najtrudniejsze w calym zabiegu bedzie... zmuszenie Cie do odpoczywania po. Jestem z Toba calym sercem i oczywiscie rowniez bede trzymac kciuki, wiec zadzwon jak juz bede mogla puscic ;-).
Hej Dorotko ;) z tego co wiem to 28.03.07 bedziesz miec ablacje w Aninie :) wyglada na to ze sie oficjalnie poznamy ;) ja tez mam 28.03.07 ablacje w Centrum Kardiologicznym Anin na Plowieckiej ;) na 10 rano mam sie tam stawic... jesli chcesz to pisz na moj email: mobby1977@gmail.com czekam i pozdrawiam :) Artur Legnica
Kochani ablację miałam 2 miesiące temu,podobno przypalili to co mieli(lewostronny szlak boczny) niby czuję sie nieźle, ale ostatnio robiłam Holtera i coś nie tak cytuję *rytm zatokowy z cechami preekscytacji w nocy oraz prawidłowym przewodzeniem p-k w dzień, bradykardia zatokowa w trakcie snu, w dzień tachykardia zatokowa wysiłkowa, pobudzeń komorowych zarejestrowano 3 do różnicowania z pobudzeniami nadkomorowymi przewiedzionymi z aberacją, w tym 0 V-Tach i 0 par pobudzeń nadkomorowyh zarejestrowano 1 ,w tym 0 SV-Tach, bigemnii nadkomorowych 0 i trigemnii nadkomorowych 0 * nie wiem co o tym sadzić. Dodam, ze przed ablacją nigdy w życiu nie miałam arytmii, przynajmniej tego nie czuję i stymulacja przezprzełykowa też to wykluczyla. Czulam się ok tylko nie mogłam biec bo strasznie się meczylam i kilka razy zemdlałam w przeszłosci. Stwierdzono u mnie WPW przypadkowo i postanowiłam się tego pozbyć. Tylko zaczynam się martwić tym holterem. Jesli ktoś coś z tego rozumie niech mi pomoże i odpisze. pozdr