Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Plamy na skórze, bóle głowy i ucisk w uszach

Gość Oooo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 20 lat i od jakiegoś miesiąca coś dziwnego się dzieje z moim zdrowiem. Wszystko zaczęło się od Świąt Bożego Narodzenia, wiadomo jak to w święta wypiłam pare kieliszków i strasznie zaczeła mnie boleć głowa, okropny ból, poszłam spac, w nocy wstałam i miałam dziwne wrażenie jakby moje lewe ucho było zatkane, potem przez jakis tydzień cały czas miałam coś nie tak z tym uchem ( tak jakby było zatkane chociaż w rzeczywistosci tak nie było, taki jakby ucisk), potem to samo z prawym uchem. Potem do tego wszystkiego doszedł straszny ucisk na uszy i na skronie, po prostu miałam wrażenie, że zaraz mi mózg wyjdzie uszami.. głowa nie bolała tylko czułam ten ucisk, straszne uczucie. Potem z dnia na dzien powoli ten ucisk mi przeszedł, ale do tej pory czasami jeszcze się zdarza, że mnie uciska. Do tego mam cały czas uczucie ucisku w głowie, zawroty, mam wrażenie, że moja głowa wazy 100 kg, jest ciężka, czuję czasami takie pieczenie w głowie jakby mi krew tam napływała czy coś, ogólnie mam wrażenie jakbym miała jakieś wysokie ciśnienie w głowie. Głowa mnie nie boli tylko czuje te uciski, zawroty itd. Do tego wszystkiego jak np. długo się schylam to mi leci woda z nosa.. tak samo jak śpię, przeczytałam, że to może byc płyn rdzeniowo mózgowy i bardzo się martwię. Do tego wszystkiego na mojej skórze zrobiła się jakas dziwna plama, teraz właściwie takie plamy mam już 2, pojawiło się u mnie sporo nowych pieprzyków.. do tego nie dostałam okresu, strasznie bolą mnie jajniki, byłam u ginekologa stwierdził, że mam torbielki na jajnikach i to dlatego, ale ja się boję, że to jednak wina tego, że mam jakiegoś guza w mózgu.. ii stąd te zaburzenia hormonalne, do tego pojawił mi się trądzik na czole, którego nigdy wcześniej nie miałam.. http://tinypic.com/r/24fy17d/6 http://tinypic.com/view.php?pic=19r0k9&s=6 tutaj są zdjęcia tych plam.. co to może być? dodam, że to jest suche i takie jak na zdjęciach robi się zawsze po kąpieli.. jest takie pare godzin a potem znika, ech czy moje objawy mogą wskazywac na raka mózgu? bardzo sie martwię, do lekarza idę w czwartek dopierop

Dziewczyno idz do lerynglolga i lecz zatoki a nie wymyslasz raka mózgu :)A zdjecia się nie otwierają .Ale żadne plamy ani znaki na skórze nie są objawem raka mózgu a to co ci kapie z nosa to katar z zatok a nie płyn mózgowy -toś wymysliła ,płyn mózgowo rdzeniowy jest w rdzeniu kręgowym ....

Wydaje mi się, że to nie zatoki, bo nie mam kataru żadnego, a ta woda leci.. w nocy czasami też jak śpię to mam aż poduszkę mokrą od tego :( na początku to lekceważyłam, no, ale teraz dołączając do tego inne objawy myślę, że to może byc ten jakis płyn mózgowy.. http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82ynotok_nosowy ja mam identyczne objawy jak tam napisali. teraz też straszne zawroty głowy mam, mam wrażenie, że zaraz spadne z krzesła :( i dziś też jak odkurzałam, jak zakładałam buty ( ogólnie podczas schylania) czułam ból w głowie.. idę do laryngologa właśnie, ale coś czuję, że mi jest pilnie potrzebna wizyta u neurologa, jeszcze ten brak okresu. coś mi się nie chce wierzyć, że to przez jakies torbiele, chociaz fakt nieregularny okres miałam od 2 lat conajmniej. Dam jeszcze raz linki do tych zdjęć tym razem z imageshacka, mam nadzieję, że będa działać. http://img266.imageshack.us/img266/2186/46132635.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/201/42430401.jpg/ oi tak jak pisałam, te plamy, bo mam już ich dwie, robią sie takie po kąpieli, ogólnie jak zmoczę ręcę woda. Na samym początku to była mała czerwona plamka, która potem zaczęła strasznie rosnąć, miała średnice gdzieś z 5 cm, potem niby zeszło, ale w tym miejscu mam taka suchą trochę czerwoną plamkę, a jak zmocze wodą to się robi takie cos jak na zdjęciach.. co to może być?

Hej, pomoże ktoś? zapomniałam jeszcze napisać, że do tego wszystkiego, czyli do tego ucisku w głowie, zawrotów itd mam takie uczucie jakby mi coś w tej głowie strzykało, jak idę to najczęściej tak mam, wczoraj jakies piski w uszach miałam no tragedia :( i jeszcze takie pytanko czy krawienie z dziąseł bez żadnej przyczyny może mieć związek z wysokim ciśnieniem śródczaszkowym? dzisiaj sobie siedziałam i nagle poczułam krew w buzi i okazało się, że krawi mi dziąsło.. zdarzało mi się to podczas szczotkowania zębów, alwe nigdy się nie zdarzyło tak bez powodu :( HELP

Powiedziałaś laryngologowi o objawach ?Nawet profesor światowej sławy w laryngologii nie jest w stanie oglądając nos i uszy zajrzeć do zatok ,potrzebne jest rtg zatok lub tomograf ......Kup sobie Sinupret na zatoki lub polski odpowiednik Sinulan ,są trochę drogie ale skuteczne i pobierz systematycznie .Wiesz ja już dużo rzeczy widziałam ale żeby płyn mózgowy wyciekał nosem to pierwsze słyszę i na oczy czegoś takiego nie widziałam ani nie słyszałam .........

Powiedziałam wszystkie objawy, więc pani laryngolog zajrzała do ucha, sprawdziła takim metalowym czymś czy lepiej słysze za uchem czy przed uchem, do nosa zajrzała, ale żadnego lusterka nie używała. Jak jej powiedziałam o tej wodzie z nosa to też powiedziała, że to jest w 90% tylko w jakiś urazach albo np. po operacji głowy czy coś, po jakiś zabiegach, ale może u mnie to przebiega wraz ze zwiększonym ciśnieniem wewnątrzczaszkowym? Jedyne co mi dała to skierowanie na jakies dokładne badania słuchu, przepisała coś do nosa, bo powiedziała, że mam sucho w nosie i powiedziała, że jak chce to mogę iść do neurologa

W zasadzie nic nowego po tej wizycie się nie dowiedziałam, może rzeczywiście zmienię laryngologa. Jeszcze wracając do tej wody z nosa to ona najczęściej kapie jak się długo schylam, w nocy już raczej się nie zdarzyło i zauważyłam, że ta woda ma taki dziwny zapach, taki zapach jakby ropy

Pewnie dała ci skierowanie na audiogram .No jeśli powiedziałaś jej objawy i po zbadniau nic nie stwierdziął to moze rzeczywiście idz teraz do neurologa .Myślę też że bardzo boisz się o swoje zdrowie i czytasz dużo o choroabch i to poważnych chorobach .

Raczej nigdy nie czytałam o żadnych chorobach itd.raczej uciekałam od takich tematów, bo jak zaczął się temat chorób itd to zarz mnie zaczynało wszystko boleć i aż mi się słabo robiło, ale przyznam szczerze, że odkąd zaczęły się te problemy z moją głową to się trochę juz naczytałam no i wiadomo, że się martwię, i to jeszcze wszystko w jednym czasie, te zawroty i uciski w głowie, woda z nosa, brak okresu, jakieś plamy, aż strach pomyśleć co jeszcze może mi dolegać.

Oczywiście najwięcej się naczytałam o guzach mózgu, ale z objawów, które temu towarzyszą zgadzałby się tylko może ten ucisk w głowie i ta woda z tego nosa, bo żadnego pogorszenia wzroku, podwójnego widzenia, niedowładów, padaczek, zmian nastrojów, jakiś strasznych bóli głowy, wymiotów, zaburzeń świadomości nie mam, zobaczymyu co na to powie neuriolog, chyba najlepiej by było jakby mnie skierował na tomograf, a tak włąściwie jak taka wizyta u neurologa wygląda? jak wygląda badanie?

No własnie nie działają niestety ,otwierał sie chyba pół godziny i nic .A badanie u neurologa to wywiad i badanie odruchów spacjalnym młoteczkiem (nie bój się nie boli :) ,siły mięsniowej ,koordynacji .Jęlsi wszystko będzie w normie to wątpię zeby dał na tomograf chyba że objawy zaniepokoją .Z drugiej strony zrobić badanie żebyś była spokojna bo wiesz ze takie czytanie i nakręcanie się powoduje objawy i tak w kółko.A do dermatologa idz bo diabli wiedzą co to jest i póki małe trzeba działać .

Kurcze no szkoda, że te zdjęcia nie działają, może ktoś by wiedział co to za cholerstwo mi wyskoczyło. Do neurologa pójdę na pewno tylko obawiam się, że wszystkie te badania wyjdą poprawnie, bo jak mówię nie mam żadnych innych objawów prócz tych zawrotów i ucisków w głowie, a tomograf prywatnie pewnie sporo kosztuje i pewnie bez skierowania nikt nawet prywatnie nie zrobi? mam nadzieje, że jednak lekarz stwierdzi, że potrzebny mi tomograf czy tam rezonans, jeszcze muszę wyjaśnic tą wodę, bo też mi spokoju nie daje, a powoli już zaczynam świrować przez to wszystko i myślę o najgoiorszym. Czy przy np. chorych zatkoach mogłaby lecieć mi taka woda? Kurcze mam nadzieje, że Was, a właściwie Ciebie Ania05 nie zadręczam jakoś strasznie tymi pytaniami

Znowu proszę o jakąś poradę, a mianowicie byłam dzisiaj u lekarza pierwszego kontaktu, powiedziałam, że chciałabym skierowanie do neurologa, bo mam takie i takie objawy, no to pani doktor zmierzyła mi ciśnienie, które fakrt było za wysokie, bo 150/90 i powiedziała, że to pewnie wszystko mam od ciśnienia, przeisała mi tabletki na ciśnienie, ale ja początkowo też myślałam, że te uciski może mam od ciśnienia i brałam przez 2 dni tabletki na ciśnienie mojego taty i to mi ni cnie pomogło, więc nie wydaje mi się żeby przyczyną było to wysokie ciśnienie, dała mi skierowanie na badanie cukryu we krwi, badanie moczu i badanie TSH i tu moje pytanie TSH to hormony ii czy to, że nie mam okresu przez te torbiele może jakoś wpłynąć na wynik? a do neurologa najblliższy termin 24 maja no paranoja :(