Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Lumos

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 15 lat i 4 miesiące temu miałam robiona ablacje . Ból wcale nie jest taki straszny jak niektórzy mówią . Jest lekka blizna na szyi i dwie małe kropki na pachwinie . Ale fakt faktem trzeba mieć cierpliwość żeby wyleżeć te kilka godzin . ; )

Miałem 3 ablacje. W Gdańsku. W 2000r i w 2002r. Ta trzecia już metodą CARTO. W lutym będzie następna. Ta już w Łodzi u prof. Lubińskiego. Napewno nie wyleżę spokojnie podczas zabiegu (kręgosłup). Z tego co pamiętam dali mi coś (narkozę ?). Teraz też dają ? Słabo pamiętam tamten czas. Czy 2 dni po zabiegu mogę prowadzić samochód ? Czy lepiej jechać pociągiem ? Jestem sam i sam to muszę zorganizować.

Nie ma narkozy w czasie ablacji, wcześniej mogą Ci dać coś na *rozweselenie* :) Dużo kilometrów masz do przejechania? Ja dwa dni po ablacji zawsze czułam się słabo. Po pierwszej wracałam pociągiem z Wawy do Wrocławia, po drugiej wracałam jako pasażerka w samochodzie z Krk do Wro i całą drogę spałam.

Jeśli macie problemy z kręgosłupem zapraszam na stronę: http://dbamokregoslup.pl/48,pas-ortopedyczny-leczenie-dyskopatii-dla-pan-i-panow.html zapoznajcie się z pasem, który leczy dyskopatię. Na stronie można także kupić ten pas po konkurencyjnej cenie.

Witam jestem tydzień po ablacji blizny to cztery kropki ale siniak mi się zrobił 15/15 cm i wyczòwam zgrubienie sam zabieg jakoś przeżyłem najgorsze jest 4 minuty gdy napływa zimna krew do głowy potem to już pikuś no i ten ważki stòł