Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze przy zapaleniu płuc i antybiotykach

Gość Pawel78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie Przechodzę zapalenie płuc (11 dzień antybiotyku) Od 2 dni pojawiły się dziwne skurcze klatki piersiowej coś jakby twarde mięśnie od piersi w kierunku obojczyków. Czy te bóle są normalne czy też mam szukać pomocy lekarza? Ostatnimi czasy odczuwam że lekarz bierze mnie za hipochondryka bo opowiadam mu o bólach a on bez badania przypisuje mi leki przeciwbólowe i zapalne. Zapalenie płuc wirusowe nic nie było słychać dopiero RTG wykazało. a zaczęło się od silnych bóli mięśniowych 4 dni następnie gorączka i po tygodniu zapalenie płuc. Czym spowodowane mogą być takie bóle? Czy może powinienem zrobić jakieś szczegółowe badania bo bóle mięśniowe trwają już od 3 tygodni (ustąpiły częściowo gdy brałem antybiotyk przez pierwszy tydzień)

Witaj Paweł ja jestem kilka dni po antybiotyku na zapalenie płuc ,ale musze Ci powiedziezc ze było słychac osłuchowo i na rtg klatki,a moj najbardziej dokuczliwy przy tym objaw to bol klatki piersiowej,zeber,pod piersiami i z tyłu po prawej plecow,ale ten bol to masakryczny był ,tez nic nie pomagało,ani ketonal ,ani lek z tramalem,ale dziwnym trafem ostania wizyte opusciłam z lekiem tez z ketanolem ale łyka sie tylko jedna i ona działa długo,i o dziwo pomaga,a sam ketonal nawet kilka razy jak zlecił dokor guzik pomagała....... ja chorowałam od 19 grudnia a bole zeber i klatki sa do dzis jak nie łykne leku to boli przy oddychaniu io ruchach,w piatek mam wizyte u pulmunologa zalecona przez lekarza to zobacze co jest ,a powtorne zdjecie po kilkunastu dniach było bez zmian. Jak cos chcesz jescze wiedziec to pisz.pozdrawiam zdrowia zycze