Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tu nowy . mam na imie marcin . dusznosci mam od 2 lat . Chodziłem na psychoterapia indywidualna 1.5 roku teraz chodzę na grupowa 5 dni w tyg i nie widzę efektów . Mam problemy z uczucie omdlenia nie mogerobic wysiłku i dusznosci . Ale nie takie gardlowe tylko jakby w plucach mnie zatyka czasem bezdech itp . Nie dam sobie wmówić ze to z nerwicy bo wiem ze to co niego . Byłem 5 razy na echo serca i ok a jak poszedłem kontrolnie sam po raz 6 sty wyszło * pogrubiony miejscami wysycony worek osierdziowy i nie prawidłowe echo w okolicy prawej komory serca w srodpiersiu * więc cos tam jest na pewno !!! Po 2 tyg znów poszedłem sam bo miałem isc na rezonans klatki i znów echo a tam nic nie wyszło i nie wiem co robic ? Miałem spirometrie Rtg klatki tarczyce , tomograf głowy kręgosłupa Eeg holter itp jedynie wtedy mam ta tachykardie czyli szybka akcje serca . Dzis mam nie przespana noc , ja by mi brakowało powietrza jak bym nie mógł swobodnie go nabierać :/ w dodatku czasem cos mnie boli gdy nabierać tlen :/ boje sie ze sie udusze :/ bje sie raka płuc chloniaka czy czegoś podobnego :/ Nadmienie ze gdy mam dusznosci nie mam uczucia omdlenia i innych rzeczy a gdy mam omdlenia nie ma dusznosci i tak na zmianę :/ od 2006 roku pisze juz na wszystkich forach mam 27 lat

Na podstawie Twoich informacji nie widzę podstaw do niepokoju w sprawie serca. Tyle innych badań i nic nie wykryto. Współczuje Ci ogromnie. Dla kompletu proponuje prześwietlenie płuc. Wspominałeś o tomografii- jaki wynik? Na pewno to nie jest chłoniak. Chłoniak daje inne objawy. Nie może to być nowotwór płuc. Nie masz kaszlu,ani krwioplucia. Twierdzisz, że chorujesz od 2006 roku. Przez tak długi okres, przy chorobie nowotworowej i to nie leczonej to objawy byłyby znacząco inne. To jednak jest choroba np nerwica lękowa/chociaż nie koniecznie/. Mimo Twojej pewności, że nie jest to nerwica, to jednak nic Ci nie zaszkodzi jeśli pójdziesz do dobrego psychologa. Pokarz mu wszystkie badania aktualne, ale i te poprzednie. Opowiedz mu o Twoich dolegliwościach i przypuszczeniach- bądź szczery. Jestem przekonany, że będziesz zdrów jak ryba. Głowa do góry! Napisz o wynikach leczenia. Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam-Stanisław