Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w głowie i uczucie zatkanych uszu

Gość ooo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale ja od dłuższego czasu zmagam się z zawrotami głowy, uczuciem ucisku z prawej strony, szum w uchu lub uczucie przytkania. Przeglądałam mnóstwo opinii w internecie, chodziłam po wielu lekarzach ale niestety nie każdy lekarz to lekarz. Wylądowałam w szpitalu z silnymi bólami i zawrotami głowy, miałam robiony rezonans i tomografię oczywiście nic nie wykryto, najlepiej wszystko zrzucić na nerwy i stres. Juz sama zaczynałam podejrzewać że to faktycznie nerwica. Aż w końcu trafiłam na dobrego neurologa, 3 dni w szpitalu, pełny rezonans (wcześniej nie zrobili wszystkich sekwencji) i diagnoza konflikt naczyniowo-nerwowy, teraz czekam na wizytę u neurochirurga. Moje objawy czasami się nasilają, czasem nie odczuwam ich wcale ale przynajmniej wiem co mi dolega i że nie jest to nic zagrażającego życiu. A wiadomo jak się człowiek potrafi sam nakręcić.

Też od dłuższego czasu mam zatkane uszy..ucisk od wewnątrz ..w pozycji leżącej nie odczuwam tego, kiedy wstaję mam uczucie jakby przelewało mi się w obu uszach.Bylam u laryngologa..wszystko ok..moj lekarz rodzinny stwierdził że to sprawy tętnicze..dostalam leki..( nazwy nie pamiętam) pomogło na trochę..problem powraca co jakiś czas a szczególnie jak mam jakieś problemy życiowe, stres

Gość emiliakrawiecka

Zatkane ucho często bierze się od zbyt dużej ilości woskowiny. Poczytajcie lepiej jak odetkać ucho, nie zawsze jest konieczna wizyta u lekarza https://adamed.expert/zatkane-ucho-sposoby-na-zatkane-uszy/ ja miałam ostatnio problem z zatkanym uchem i przyczyną byla woskowina :/

Mnie glowa boli od paru lat dzień w dzień jest to slaby ból naciskajacy na uszy i do tego ataki ziewania i ciągle zawalone zatoki caly leb mi pulsuje godzinami lekarze mówią zatoki wyszlo że mam je 5x większe niż u normalnej osoby i do tego korzenie zębów mam wrosniete w te zatoki nic mi nie pomaga mial ktoś z was coś podobnego 

Gość Patrycja

Ja zrobiłam porządek z zatokami. Znalazłam dobrego laryngologa i on mnie pokierował i dobrał odpowiednie leczenie. Od roku czasu mam święty spokój. Zmieniłam również sposób czyszczenia uszu, teraz używam tylko sprayu, takiego jak fonix, który ma olejki. To bezpieczniejsza metoda niż patyczki. 

W dniu 3.04.2015 o 17:19, Gość MONIKA 292929 napisał:

HEJ TAK CZYTAM I WIDZE ZE MAM WSZYSTKIE OBJAWY CO WY WSZYSCY RAZEM WZIĘCI.TEZ ZACZEŁO SIE OD BÓLU Z TYŁU GŁOWY,DRĘTWIENIA RĄK I NÓG ZWŁASZCZA W NOCY,DZIWNE BICIE SERCA I OBJAWY SILNEJ DEPRESJI.ZRÓBCIE SOBIE MORFOLOGIE I ZWRÓCCIE UWAGE NA WYNIK HEMOGLOBINY,JA MIAŁAM PO NIZEJ NORMY I TO GRUBO PONIZEJ 7 A NORMA JEST OD 12.CHCIELI MI PRZETACZAC KREW ALE SIE NIE ZGODZIŁAM.OD 5 MIESIECY BIORE TABLETKI (ZELAZO) NA RECEPTE BO ZWYKLE NIE DZIAŁAŁO BO OKAZAŁO SIE ZE MAM ANEMIE.PRZEZ JAKIS CZAS CZUŁAM SIE LEPIEJ ALE TERAZ ZNÓW GORZEJ SIE CZUJE DZIWNIE BIJE MI SERCE,MAM WRAZENIE ZE CIEZKO MI SIE ODDYCHA I TEN UCISK W USZACH I GŁOWIE. I DRŻENIE RĄK.TEZ MAM UCZUCIE ZE CZASAMI OBRAZ MI SIE ROZJEŻDZA I SIE ZARAZ PRZEWRÓCE,WIEC WKONCU NIE WIEM CO MI JEST

kregoslup szyjny, wszystkie objawy daje kręgosłup szyjny 

To, co tu piszecie w większości mi pasuje też do objawów niedoboru B12. Polecam zrobić badanie (niestety NFZ nie refunduje, ale koszt wynosi ok 30zl). I uwaga, dobry poziom (żeby wszystko było ok) wynosi ok 600pg/ml, nie 250 jak to zaznaczają. Polecam, bo sama zrobiłam badania, wyszedł mi niedobór. Biorę zastrzyki co tydzień, suplememtuje B12. Czuję się dużo lepiej psychicznie i fizycznie 🙂

dodam, że miałam problemy depresyjne oraz nie do końca zdiagnozowaną nerwicę lękową: bardzo źle się czułam psychicznie, czułam duzo lęku. Psychiatra próbował mnie leczyć lekami Ale czułam się po nich tylko gorzej. Terapie pomagały, ale stan złego samopoczucia psychicznego i tak się utrzymywał. Ponadto różne bóle, w tym głowy, ucisk w klatce piersiowej, duszności, bardzo duże osłabienie i ospałość, dretwienia kończyn.

polecam też te wykłady o B12:

https://blog.siegnijpozdrowie.org/2013/09/witamina-b12-fakty-i-mity.html?m=1

zaczęło mi też niestety dokuczać oko (ucisk z tyłu oka) i ucho (jakby zatkane), mam nadzieję że to jakiś objaw niepożądany i szybko minie. Ogólnie jestem trochę panikarą jeśli chodzi o zdrowie i czuję od razu lęk że coś mi się dzieje złego 😕 poki co czytam o tym, może pójdę do okulisty

Tymczasem życzę wszystkim powodzenia, trzymajcie się ❤️

Dołączę się i ja, ja od 4 lat mam wrażenie piszczenie, lub szumu w uchu i to jest zależne od pozycji kręgosłupa bo jak leżę na lewym boku to mi nie dzwoni w uchu a jak wstane to znowu dzwoni a j jeszcze mam zniesiona lordowi szyjną i lędźwiowe z przyleganie do rdzeni korzeni nerwowych i od tego spięte mięśnie barków i szyji, a co najlepsze zaburzenia stawu skroniiwo zuchwowego (ssż)  ciągle mi zatyka uszy bo mięśnie są spięte ale chodzę na rehabilitacje kręgosłupa i szczęki o jest ok objawy ustępują a im większy stres tym większe spięcia w całym ciele szczególnie szczęki i karku. Poszukajcie dobrego osteopaty a nie fizjoterapeuty boo to różnica pozdrawiam 

Gość Gość 1986

Witam mam od 2lat uczucie ciśnienia wewnątrz czaszkowego i również w uszach przez pierwszy rok odczuwałam sporadycznie ale drugi rok jest nie do zniesienia jestem z tym bólem głowy 24godz na dobe jestem już zmęczona byłam już u 2 neurologów którzy stwierdzili ze od stresu. Po 6mies od bólu mnialam RM wyszły zatoki jestem półtorej mies po operacji zatok ból jest nadal nie wiem co robić.