Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w głowie i uczucie zatkanych uszu

Gość ooo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie wiem od czego zacząć, ale może zacznę od tego, że cierpię na nerwicę lękową, od września moje objawy z nią zwiazane strasznie się nasiliły, a wszystko dlatego, że ciągle myślę o tym, że mam raka.. od września miałam ich już chyba ze 20, wszystkie chyba możliwe, przerzuty itd. ale może powiem o co mi chodzi, otóż w czasie świąt Bożego Narodzenia a dokładnie w nocy, obudziłam się i ( dodam, że piłam wcześniej alkohol, niezbyt dużo bo już w trakcie zaczęła mnie boleć głowa strasznie) obudziłam się w nocy i miałam wrażenie jakbym miała zatkane lewe ucho, poszłam spać dalej, niestety rano problem znowu się pojawił, w rzeczywistości ucho nie było zatkane, miałam wrażenie, że cos na nie uciska tak jakby.. od tamtego czasu jest coraz gorzej, nie dośc, że ciągle mam wrażenie zatkanych uszu to doszły do teo od jakiego tygodnia straszne uciski w głowie.. mam wrażenie, że zaraz mi głowa eksploduje dosłownie.. głowa nie boli, ale strasznie mi przeszkada ten ucisk, do tego zawroty itd.. oczywiście ja już mam czarne myśli, że to jakiś guz, nie daj Boże glejak, oczywiście zawroty głowy przy mojej nerwicy sa normalką, ale nigdy to nie trwało tak długo i nigdy z takim nasileniem.. jak wstane rano jest ok, nie czuje żadnego dyskomfortu ze strony głowy, ale minie pare godzin i do wieczora jest juz tylko gorzej.. jak leże też jest okej. najgorzej jak siedze, nie wiem jaka moze byc tego przyczyna, może ktoś miał podobnie? proszę o jakies rady

Oczywiście wiem, że nikt mi tu nie postawi diagnozy, ale może ktoś będzie wiedział czym to może byc spowodowane.. może jeszcze napisze, że w październiku miałam morfologię, wszystko ok, w grudniu też robiłam, wszystko okej, ale OB z 5 wzrosło do 9.. i teraz się boję, że wzrosło dlatego, że mam jakiegoś guza czy coś, ciekawe jakie teraz jest, ale wole chyba nie wiedzieć

No dobrze, ale nie jest to dziwne, że wcześniej ob miałam 5 a teraz 9? To tak jakby coś się działo.. Muszę iść do neurologa jak najszybciej, ale to co się dzieje z moja głową na prawdę mnie martwi bardzo, jeszcze nigdy tak nie miałam, zawroty, bóle itd to dla mnie norma ale to co teraz mam to jest tragedia jakaś, boję się, że to jakiś guz mi tak uciska tam i dlatego tak mi się dzieje. Na pewno to nie jest wina nerwicy. A rtg po co robić? Ostatnimi czasy bardzo bolał mnie bark z lewej strony np jak siedziałam długo przy komputerze, ale to chyba raczej związku nie ma z tym uciskiem głowy?

Gość Tadeuszm

Dokladnie tak jak opisujesz jest ze mna. Wyniki morfologi sa prawie dobre, lipidogram tez. Stwierdzono u mnie polipy w nosie i laryngolog twierdzi, ze to od nich tak sie dzieje, ale wedlug mnie to bzdura. Mam skierowanie do neurologa, bo mam stwierdzona neuralgie nerwu trojdzielnego i jak zlapie atak to trudno wytrzymac. Tez tak myslalem ze to jakis rak, czy tetniak. Lekarze twierdzili, ze tetniak nie boli. Zrobiono mi komputerowe badanie glowy. zadnego guza i tetniaka nie wykazalo. Uspokoilem sie, ale problem pozostaje. Lekarze przepisali mi leki przeciwbolowe, ktore staram sie nie brac bo wiadomo jajkie one niosa skutki uboczne., ale mamswoj sposob na ten *bol* glowy, na to gniecenie. Otoz sposob jest bardzo prosty i nieszkodliwy. Sprobuj go a sie sama przekonasz. Kupuje i zawsze mam w domu glowke duza kapusty bialej. Odrywam lisc caly i nakladam na glowe, automatycznie list daje ochlode i juz jest lzej. Ten lisc mozna nosic na glowie i caly dzien. Glowa jest lekka i nic prawie nie dokucz. Po kilku godzinach lisc staje sie suchy zwlaszcza na czole, wyciaga goraczke i tak prawie codziennie go nosze, daje sie zyc, w pracy nie przeszkadza, gniecenie ustepuje. Jest lzej, moze ten sposob nie leczy ale i nie szkodzi ani watrobie, ani jelitom ani zoladkowi, a ulga jest kolosalne. Pozdrawiam

Gość Karolina 77

Ja także dołączam się do tematu. Mam zatkane lewe ucho, a prawe troszeczkę mnie boli. Czuję ciśnienie w obu. Bylam wczoraj u lekarza, uszy są drożne, nie ma stanu zapalnego. Bardzo słabo się czuję, schudłam z nerwów (?) dwa kilo. Dzisiaj rano mierzyłam temperaturę i miałam 34,9, teraz mam 35,2 stopni C. Dodam, że mam lekką niedrożność lewej dziurki od nosa, oraz czasem małe wysięki z nosa. Tak mnie te uszy denerwuję, że nie mogę się na niczym skupić. Pozdrawiam, proszę o pomoc.

Gość Agata83

Hej.Ktos tu jeszcze jest hehe?Ja też mam nerwicę lękowa i też mam ucisk w uszach itp. Po pierwszym poście,*ucieszyłam* się i że nie tylko ja tak mam...I moj wniosek jest taki,że ten ucisk na uszy i głowę itp. jest spowodowany nerwami,stresem itp. też mam głupie myśli ale nie daje się zwariować.Wiem że nerwica może dawać oznaki chorób na które tak naprawdę nie chorujemy,więc trzeba wyluzować.Wolę zatkane uszy niz napady lęku ;-)

Gość MONIKA 292929

HEJ TAK CZYTAM I WIDZE ZE MAM WSZYSTKIE OBJAWY CO WY WSZYSCY RAZEM WZIĘCI.TEZ ZACZEŁO SIE OD BÓLU Z TYŁU GŁOWY,DRĘTWIENIA RĄK I NÓG ZWŁASZCZA W NOCY,DZIWNE BICIE SERCA I OBJAWY SILNEJ DEPRESJI.ZRÓBCIE SOBIE MORFOLOGIE I ZWRÓCCIE UWAGE NA WYNIK HEMOGLOBINY,JA MIAŁAM PO NIZEJ NORMY I TO GRUBO PONIZEJ 7 A NORMA JEST OD 12.CHCIELI MI PRZETACZAC KREW ALE SIE NIE ZGODZIŁAM.OD 5 MIESIECY BIORE TABLETKI (ZELAZO) NA RECEPTE BO ZWYKLE NIE DZIAŁAŁO BO OKAZAŁO SIE ZE MAM ANEMIE.PRZEZ JAKIS CZAS CZUŁAM SIE LEPIEJ ALE TERAZ ZNÓW GORZEJ SIE CZUJE DZIWNIE BIJE MI SERCE,MAM WRAZENIE ZE CIEZKO MI SIE ODDYCHA I TEN UCISK W USZACH I GŁOWIE. I DRŻENIE RĄK.TEZ MAM UCZUCIE ZE CZASAMI OBRAZ MI SIE ROZJEŻDZA I SIE ZARAZ PRZEWRÓCE,WIEC WKONCU NIE WIEM CO MI JEST

Witam . Ja mam od jakiegoś czasu identyczne objawy. odwiedzilam kilku lekarzy zrobiłam morfologie ekg i wyszło ze wszystko ok. Rtg kręgów szyjnych podsunął trop. Wycofana lordoza kręgosłupa szyjnego... i tu pies pogrzebany !!! Skoki cisnienia, wysoki puls, ucisk w klatce piersiowej, kołatanie serca, szumy uszne, zawroty głowy, mrowienie lub utrata czucia w palcach, potworny ból rąk od barków aż po dłoń. ...wszystko od KRĘGOSŁUPA... zaliczyłam TERAPIĘ MANUALNA KRĘGOSŁUPA a efekty przyszły OD ZARAZ !!! Ciśnienie spadło, bóle ustąpiły, szumy uszne i zawroty znacznie się zmniejszyły... prawdopodobnie w moim przypadku jest jakiś ucisk na nerw który biegnie wzdłuż kregoslupa szyjnego i któremu to zaburza wysyłanie informacji do mózgu. Stąd ,, awarie,, w funkcjonowaniu organizmu... zanim usłyszycie tekst o nerwicy od lekarza i zaczniecie latami faszerowane się lekami które koniec końców nie dzialaja pomyślcie o swoim kręgosłupie. Ja myślałam że nie mam z tym problemu. No i się pomyliłam. Polecam terapię manualna kręgosłupa. .. ja byłam u hiropraktyka...nieco sceptycznie nastawiona...ale teraz nie żałuję. .. wyszłam od gościa w konkretnym szoku po tym jak objawy w 95% ustąpiły juz po 1szej terapii. .. mnie wystarczyły 3... znalazłam również filmiki jak sobie radzić z problemami kręgosłupa. .. jakie ćwiczenia wykonywać. .. bo zaznaczam że hiropraktyka pomoże ale nie wprostuje nam krzywego kręgosłupa...jedynie odblokuje zakleszczone nerwy które poprzez ucisk dawały mózgów błędne informacje... a ćwiczenia pomogą pozbyć się nieprzyjemnych objawów tego schorzenia... (ja stosuję walczę pod kark z ręcznika. ..profilowana poduszkę i na razie daje sobie z tym radę. ..działa !!! ) teraz czekam na wizytę u neurologa idę z prośbą o badanie USG karku żeby sprawdzić przepływy. ..może czegoś więcej się dowiem ...powodzenia !

Gość Anonimowy pomagacz

Mam to samo co Wy. Szum w uszach, szybki puls, uczucie duszności w klatce, drętwienie rąk. W krwi nic nie było, echo serca i inne pierdoły też zrobione i lekarze tylko, że to nerwica faszerowali mnie lekami których nie brałem bo po co mi psychotropy na coś czego nie mam. Zrobiłem prywatnie zdjęcie kręgosłupa szyjnego i mam zniesienie lordozy szyjnej poprzez co mam ucisk na nerwy jakieś i rdzeń. Rehabilitacja i będzie okey zróbcie zdjęcia nawet prywatnie i się przekonacie czy to przez to. Z wszystkim można wygrać tylko najważniejsze to nie wpadać w panikę bo coś boli ale się nagle dziwnie serce uderzy i zaraz człowiek straci przytomność. Najważniejszy jest spokój. Pozdrawiam i powodzenia.

Gość nbutterfly

Witajcie. Ja tez mam dziwne uczucie w głowie jakby ciśnienie i juz mam dosc...a do tego kompletnie zatkane lewe ucho.Lekarz kazal uzywaz kropli dwa tyg i beda czyscic.Mieszkam w Anglii a lekarze tu sa do niczego.Nie wiem gdzie napisać co zrobić I dokąd pójść. Chce rano wstać o czuć się dobrze. .... :-(

Gość AAAAAAA

DOROBIŁEŚ SIĘ JUŻ USZKODZEŃ, WIĘC TAK ŁATWO NIE BĘDZIE, KROPLE TO PEWNIE PLACEBO, WEŹ SOBIE TROCHE WOLNEGO I POWINNO JUŻ BYĆ TROCHĘ LEPIEJ, A TA CHOROBA JEST WSZĘDZIE TAK SAMO ŹLE PROWADZONA, CZY U NAS CZY ZA GRANICĄ, WIĘC MUSISZ SAM ZADBAĆ O SIEBIE

Gość Samgold

Witaj może ob masz takie a nie inne, to nie znaczy własnie jak Pan wyżej napisał ze masz raka, najlepiej iść do lekarza i wszystkiego się dowiedzieć o swoim stanie zdrowia niż spekulować to nic dobrego nie da tylko więcej zmartwień. Kolejna sprawa może opiszesz jakie tabletki bierzesz na ta nerwice która twierdzisz ze masz ponieważ one też posiadają skutki uboczne które mogą takie a nie inne objawy wskazywać np zatkane uszy czy tam inne w nie których lekach dużo ich jest. PS : Wiem ze temat był założony dawno temu lecz nie mogłem się powstrzymać od wyrażenia swojej opinii oraz pomocy co w takich sytuacji zrobić może przyda się komuś na przyszłość to lepsze niż zamartwianie się. Pozdrawia Samgold