Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Abidas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 21 lat kilka dobrych lat gram w piłke nożną . Więc moje problemy się zaczeły z kłuciem w klatce poszedłem do kardiologa badania ekg skierowanie echo wyszło ok za 2 tygodnie znów ekg wszystko było to w kwietniu problem rozwinął się w wrześniu , podczas pracy jako kelner miałem takie osłabienie zrobiłem się blady , słaby , niski puls , myślałem że zaraz padne . Koledzy bali się że zaraz umre ... Stało się to gdy stałem na sali i czekałem na pare młodą poczułem w brzuchu taki dziwny ból i później to osłabienie. Koledzy zaraz dali mi coś słodkiego do picia i kazali poleżeć z nogami do góry tak zrobiłem w międzyczasie zjadłem jeszcze rosół. Przeszło mi i całą noc później pracowałem tylko czułem bóle z lewej strony takie jakby kłucie.Później do lekarza poszedłem rodzinnego skierowanie do kardiologa . Kardiolog skierował mnie na echo i holtera , nie zrobiłem tych badań pojechałem na mecz , choć w międzyczasie chciałem się dostać do szpitala na badania żeby zrobić wszystkie badania , bo szkoda mi było czasu i lekarz stwierdził że coś żołądkiem jak strucie coś takiego w ten sam dzień co pracowałem to wypiłem jakoś koło 12 piwo .Trzymałem dietke przez tydzień . Pojechałem na mecz pograłem z 10 minut po czym zaczelo mnie bolec w okolicach serca , zmiana , jestem w szatni zaczelo mi byc duszno źle się czułem cały się trzesłem , zaczęło mi się robić zimno , przyjechało po mnie pogotowie . W szpitalu zrobili mi badania : Echo , Holter , próba wysiłkowa ,Rtg kl. piersiowej,badania krwi , konsultacja neurologiczna . Wszystko ok . Wpisali mi : Rozpoznanie : Dystonia nerwowo-krążeniowa (f45.8).I tak się od tamtego czasu męczyłem wkońcu pomyślałem że to naprawde nerwica ogarnąłem się psychicznie mówie pobiegam bo może brak mi kondycji , bo podczas gry na hali bardzo szybko się męczyłem , gdy pobiegałem w stanie spoczynku łapała mnie duszność wkońcu udałem się prywatnie do kardiologa który powiedział mi żebym pił 2 litry wody na dobe i jadł rzeczy co mają dużo potasu i solił bardziej jedzenie.Zapomniałem dodać że w międzyczasie wykryto u mnie na gastroskopii wiotkość wpustu . Przewlekłe zapalenie żołądka. Pijąc tą wode czułem poprawe , ale znów miałem echo gdzie wyniki wyszły w normie tylko Wnioski : zwraca uwagę ,,wąska* aorta piersiowa. Poza tym obraz echokardiograficzny w normie. Miałem robiony znów test wysiłkowy wszystko ok wyszło. Teraz mam ciągłe bóle w prawej stronie klatki piersiowej koło sutka z lewej strony żeber aż nad sutkiem też mnie boli czasem z tej lewej strony kłucia , czasem słabsza lewa ręka ból pod łopatką lewą , prawą i przy probie wysiłkowej miałem ciężkie lydki mi sie zrobiły po 2 etapie. Już nie wiem co mam robić ? Czy te bóle może są spowodowane jakimiś problemami z plucami ?