Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmie nadkomorowe z pojedynczymi pobudzeniami nadkomorowymi

Gość EWKA

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o interpretację wyniku holtera . Bardzo żle sie czuję a wizytę u kardiologa mam dopierw sierpniu ( no niestety u mnie się prędzej umiera niż spotka się z lekarzem!) Średnia częśtość rytmu serca wynosiła 72p/min, z maksymalną częstością 209p/min. i z minimalną częstością :23p/min.Poziom ST zmieniał sie w zakresie od -4.96mm w kanale 3 do+4.96 wkanale 3.Arytmie komorowe nie występowały. Arytmie nadkomorowe składały się :z 5 pojedynczych pobudzeń nadkomorowych, bez pauz lub wypadniętych pobudzeń , bez Bradykardii, 21 Tachykardii nadkomorowej, bez napadowego częstoskurczu nadkomorowego. Częstośc rytmu zatokowego 54-140/m bez istotnych arytmii i bez zakrzywień STT
To znowu ja ! Ponieważ nikt nie udzielił mi odpowiedzi a ja wybrałam sie jednak na prywatną wizytę do kardiologa ( gdyż nie chciałam czekać do sierpnia)Lekarz uspokoił mnie i zlecił lek* CONCOR COR*- W ulotce nic nie ma o tym żeby był on stosowany w leczeniu arytmii( a taką diagnozę postawił mi dziś kardiolog!)Co o tym myśleć ? - proszę o odpowiedż! Z góry dziękuję !
Nosilem HOLTER dwukrotnie, w stanie normalnym, bez kolatan.jak na zlośc w jednym tylko przypadku zarejestrowal pojedyncze pobudzenie. A poza tym nic, normalana praca serca. Cierpie na napadowe migotanie od 24 lat ( mam 48 ). Z holterem najczesciej ( nie zawsze oczywisce )wejsciem do gabinetu przestaje bolec ząb. Lekarze oceniali wynik badania jako dobry, bez jalichkolwiek odchylek od normy.
Wiesz Ewo dla nas żadne dolegliwości nie są pryszczem , ja osobiście poza tym co pisałem miewam jeszcze omdlenia przy czym prawie tracę przytomność ale zaden holter tego niewychwycił więc lekarze chyba nie biarą tego poważnie i to najbardziej boli .Pozdrawiam
To znowu ja !:)U mnie dopiero tym razem holter wychwycił te dodatkowe pobudzenia - ale tylko dzięki temu ,że zrobiłam sobie to badanie( niestety odpłatnie!) teraz kiedy sie żle czuję ,bo na wizytę w państwowej służbie zdrowia jestem zapisana na wakacje . A dotychczs zawsze tak było ,że miałam badanie jak już pobrałam leków i ogólnie czułam sie lepiej - a wtedy wynik był idealny! Leonku! ja na początku swojej choroby miałam omdlenia , raz nawet robiono mi punkcję kręgosłupa żeby sprawdzić czy to nie*drobny* wylew . A jakie bierzesz leki ?- badano Ci poziom elektrolitów ?pa!
teraz biore betaloc,prestarium ,polocard.narazie robie dodatkowe badania krwi bo byłem prywatnie u lek. i wreszcie sie ktoś zainteresował ,wiesz jak to jest.mam mieć robione TC nadnerczy ale dopiero 27.04. bo prywatnie kosztują 550zł więc narazie czekam .Jak to wyjdzie ok to pomyślę o ablacji.pa pa
Witam! No tak nie wiem jak by to było gdybyśmy jednak nie mieli pieniędzy na te ( chociaż !niektóre !)badania czy prywatne wizyty lekarskie!Ja biorę duże dawki magnezinu 1000- ale kiedyś razem z innymi lekami troche poprawiało to mój stan zdrowia . Teraz nie za bardzo !Strasznie drogie to badanie o którym piszesz !Mimo że nie mam aż tylu dodatkowych skurczów , męcze się z tym już prawie 20 lat i też zaczynam myśleć o ablacji! Tylko czy bym sie kwalifikowała do takiego zabiegu ? POZDR.
No i święta za Nami ! Jak Wasze samopoczucie ?czy chociaż przez chwilę udało się Wam zapomnieć o dolegliwościach! Odpoczęliście spokojnie w rodzinnym gronie ? Mam nadzieję ,że każdy klejny dzień będzie lepszy ! Cz. Miłosz napisał : *Znowu dzień , jeszcze jeden ...zrób co możesz !*pozdr.
Witam serdecznie! JA również proszę o interpretację wyników holtera. Stwerdzono u mnie arytmie komorowe, któe skłądały się z 995 pobudzeń. MAks. liczba pobudzeń komorowych na godzinę wynosiła 124.Wystąpiło 950 pojedynczych pobudzeń komorowych, 8 okresów Bigeminii/Trigeminii. Srednia częstośc rytmu serca - 75 p/min., max. 182, min 47. O co chodzi z tymi arytmiami??? POMOCY!!!!
witam .mam 25 lat .mam stwierdzona bradykardie przy ktorej zdarzylo mi sie kila razy zemdlec. podczas badania holterem wyszlo ze mam czeste bradykardie(38) szczegolnie w porach nocych iwczesnym rankiem .bylam u dwoch lekarzy z tym wynikiem i jeden powiedzial ze narazie bez lekow i nawet nastepnej wizyty nieumowil a drugi ze nadaje sie zeby mi wszczepic defibrylator .niewiem co mam o tym myslec .tak rozne te dwie diagnozy musze nadmienic ze mam malutkie dziecko z ktorym siedze prawie caly czas sam i boje sie ze kiedys zemdleje z nim na rekach .co myslicie o tym?
Gość Młody pilot
Witam czy ktos mógłby mi pomoc.Jestem kandydatem na pilota w wyzszej szkole oficerskiej sił powietrznych.Przeszłem wstępne badania i mam zdolność do pełnienia zawodowej służby wojskowej ale na badaniu Holtera wykazało ze mam 191dodatkowych pobudzen nadkomorowych na dobę.Kanał ST jest w porządku.Pozostałe parametry sa ok.Trenuje i latam a nigdy nie Mialem nawet zawrotow głowy i żadnych problemów.Mógłby ktos to w jakis sposob zinterpretować.Lekarz w komisji powiedzial ze wszystko jest ok.Pomóżcie prosze