Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Promieniujący ból serca, szumy w uszach i zawroty głowy

Gość Maciek 31 lat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Maciek 31 lat

Witam mam 31 lat i od 8 lat poważny problem z życiem mój tata miał dwa udary i od tego czasu zaczęły się moje problemy ze zdrowiem cały czas wydawało mi się że mnie też to spotka rzuciłem palenie, nie popijam alkocholu dorwała mnie nerwica lękowa a dodatkowo w wieku 27 lat stwierdzono u mnie nadciśnienie tętnicze i biorę leki xartan 50 mg,lokren 20mg, apoindap 5mg oraz wieczorem axtil 5mg zbadano mi serce było w normie lekko przerośnięta lewa komora,badanie wysiłkowe w normie ogólnie lekarz stwierdził że serce jest zdrowe więc zadaje sobie pytanie od kilku lat dlaczego mam nadciśnienie i muszę brać leki ,byłem na kontroli diagnoza ta sama wszystko ok a leki brać trzeba na ciśnienie. Objawy które mam to stałe zmęczenie,czasami zawroty głowy,szumy w uszach,zatykanie ucha mrowienie prawego policzka,ból nosa całego a najbardziej czubka podczas dużego wysiłku potężne zmęczenie a najgorsze te kłucia pod pachą pod żebrami pod piersią czasem w klatce piersiowej ,czasem cały bark i lewa ręka nie wiem już sam co robić jestem żonaty mam córkę pracę cały czas pod presją mam mało ruchu stale za kółkiem dorabiam się od zera z różnym skutkiem czasami praca jest czasami nie .Od dwóch miesięcy biorę lek atoris 30 mg na obniżenie cholesterolu i trójglicerydów, mój puls w spoczynku to 54-58 lekarz mówi że to po to biorę te leki że tak ma być a ja czuje że już nie jestem tym samym człowiekiem te leki mnie otępiły nie wiem gdzie szukać pomocy czy zmienić kardiologa czy udać się do psychiatry .Moje objawy kwalifikują się do dwóch grup nerwica i choroby serca przy tych ostrych bólach mam zawroty głowy i myśl że zaraz zejde z tego śwata często jestem sam i się boję że nikt mi nie pomoże.

Witaj według mnie bierzesz za dużo tych leków Może zmień lekarza mogę się domyślać jak się czujesz a znikąd pomocy -ale myślę że my sami powinniśmy sobie pomóc ja nie opieram się nigdy na opinii jednego lekarza,zawsze staram się posłuchać innych jestem po operacji zastawki i sam sobie daję radę z dolegliwościami bo lekarzy nie za bardzo interesuje jak my się czujemy ale wyniki badań,wykresy i inne bzdury im tylko potrzebne a nam potrzeba psychologa lub podobnej pomocy - jak sobie radzić z problemami o jakich ty piszesz może spróbuj poradzić się kogoś jakie zioła pomagają na twoje dolegliwości? może ktoś stosuje i pomagają?