Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników badań kardiologicznych a praca w policji

Gość WojtekB21

Rekomendowane odpowiedzi

Gość WojtekB21

Witam forumowiczów, Dziś zrobiłem badania ekg i bardzo mnie nie pokoją wyniki tego badania. Serce dziś po raz pierwszy trochę kuło. Jestem osobą aktywnie uprawiającą sport. Byłem dziś trochę zdenerwowany, mało spałem i nic nie jadłem przed badaniem. Zaliczyłem juz wszyskich lekarzy bez zadnych zastrzeżeń. Pozostała mi do zaliczenia interpretacja kardiologa, którego mam mieć w przyszłym tygodniu. Wyniki badania: HR : 69 1/min, RR: 931-898 ms p: 113 ms QRS: 127 ms PQ: 150 ms Q: 408 ms QTc: 437 ms P: 70* QRS 62* T: 64* Liczba zesp. QRS:11 Uśredniono: 10 Ilość typów: 1 Średnia oś QRS - monogram zespół QRS poszerzony aplituda zespołu QRS zwiększona w V2, V3, V5 amplituda QRS obniżona w A Vl Nieprawidłowy załamek R w V2, V3 Odcinek ST uniesiony w II, V1, V2, V3, V4, V5 Nieprawidłowy załamek w T w V2 Moje pytanie brzmi: Czy takie wyniki dyskwafifikują mnie w podjęciu pracy w tej branży? Czy jest to cos groźnego? Dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Wojtek

Gość WojtekB21

Witam, Przerażony wypowiedziami postanowiłem odwiedzić kardiologa oraz lekarza chorób wewnętrznych. Okazało się, że to nić groźnego, jakieś lekkie opóźnienie, natomiast lek. chorób wewnętrznych stwierdził, że jestem nerowy, ale nic złego nie widzi. Dziś przeszedłem pomyślnie komisję lekarską w policji. Pozdrawiam