Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc dziewczyny!Kolejny dzien z problemami,nic nowego.Wyladowalam u lekarza z bolem zoladka meczylam sie juz cale swieta,prawie nic nie jadlam,zobaczymay co bedzie teraz. Asiu,Dorko,Kasiu jak sie dzisiaj czujecie kochane? Doroto W nareszcie jestes bo juz sie martwilam i to niezle,jakie dzisiaj samopoczucie?
Witajcie kochani. Święta minęły spokojnie,całkiem było fajnie.Przed świętami było trochę zamieszania,a przez to stresów.Ale w święta udało mi się zrelaksować i oderwać się od wszystkiego.Trochę cierpiałam z powodów bólu brzucha,wiadomo świąteczne jedzenie niezbyt sprzyja,ale jak przeczytałam nietylko dla mnie.Wcześniej niewiele jadlam i żolądek trochę sie zbuntowal,ale jakos doszlam do siebie.Nawet bóle głowy jakoś w świeta daly spokój,obeszlo się bez złego samopoczucia. Dobrze że u was święta też się udały,mimo ogromnego zamieszania,ale byłyście dzielne że to wytrwałyście,pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Aga - ja tylko na chwilkę.Dziś okropnie boli mnie głowa.Wzięłam już tabletkę,posmarowałam czoło,skronie i kark Amolem ale nic nie pomogło.Chodzę jak pijana ze straszliwie ciężką i bolącą głową.Aga co powiedział lekarz na ten Twój ból żołądka,przepisał coś.Mam nadzieję,że będziesz już lepiej się czuła.Muszę kończyć,nie wyrabiam już siedząc przed komputerem,na dodatek jak to przy moich bólach głowy mam mdłości.Pozdrawiam wszystkich
Dorciu wiem jak okropnie musisz się czuć,ja teraz ostatnio przy tej nerwicy mam bardzo silne bóle głowy,więc rozumiem twoje samopoczucie,mam też mdłości i nic jeść nie dam rady,tabletki prawie nie dzialają,bo są to przeważnie migrenowe bóle.Ja dodatkowo mam jeszcze oznaki przepowiadające ból głowy tak zwaną aure,na oczy prawie wtedy nie widzę i tylko takie zygzaki widzę i jakby się obraz rozmywał.To straszne doświadczenia bo przy tej nerwicy nie wiem co za chwilę się wydarzy i tylko się dodatkowo nakręcam.Wydaje mi się wtedy że stracę wzrok,ale po paru minutach to mija i zaczyna mi się ten straszny ból.Ale czasami mam taki *zwykły* ból,wtedy długo się z nim męcze,trwa to czasem kilka dni i nie przechodzi.Życzę ci zdrówka,ja z tymi bólami byłam u rodzinnej,dala mi proszki na migrenę.Pozdrawiam cię serdecznie.Nie martw się jestem z tobą.
Aguniu nareszcie sie odezwalas,juz sie martwilismy o Ciebie. Dorciu przypuszczam ze to bole migrenowe tak jak pisze Agunia tez je miewam,i wiem co czujesz,koszmar.Aleczasem mam zwylke bole nie do zniesienia tzw.napieciowe tabletki nie dzialaja,nic kompletnie nic,wtedy nie chce mi sie zyc,najchetniej walilabym glowo w sciane,tak mam.Zoladek,ah moj zoladek,wiecznie z nim problemy.Lekarz [pzepisal mi ortanol 20 i nospe forte,to sa silne leki,moze pomoga,oby.Ja juz wczesniej sie leczylam na zoladek wiec wiem co nieco mialam trzy gastroskopie,a jak teraz nie pomoze to kolejna.Wsumie to juz mnie nie wzrusza,normalka u mnie.Teraz przez swieta tez sama sie leczylam jak sie dalo nobo gdzie mialam isc,pilam siemie,miete,dziurawiec i mialam tabl.o nazwie galospa-pozwolilo mi to jakos przetrwac swieta,ale nadal jest zle wiec wyladowalam u lekarza,zobaczymy co bedzie.Dzieki za troske.
Cześc dziewczyny. Co do bólu głowy to mam bardzo rzadko . Jeżeli już mnie coś boli to używam Ketonal w tabletkach. Jest nawet nie drogi bo kosztuje około 4 złote ale jest dobry - mnie pomaga . No ale jest niestety na recepte. Muszę wam napisac że jestem osobą palącą chociaż ostatnio bardzo mało wypalam bo się chcę oduczyć palić , dzisiaj nie zapaliłam od rana ani jednego no i mam chyba jakiś zespół odstawienia , zaczynam nawet żle widzieć na oczy. Czy miałyście też tak ?
Witaj Asiu,ja na szczęście nie palę,ale masz chyba rację mogą być takie objawy jak gwałtownie odstawilaś papierosy.Organizm musi się pprzyzwyczaić do zmiany,mam nadzieje że wytrwasz to dla twojego zdrowia.Co do ketonalu to owszem jest silnym lekiem ale nie kazdy go moze stosować na bóle,ludzie z problemami żołądkowymi broń Boże a ja jak biorę leki od nerwicy to tez lepiej tego leku nie łączyć,bo można niezle namieszać,ale kazdy ma inny organizm.Wiem tylko że podrażnia żołądek i wrzodowcy nie mogą go stosować i nawet ci co mają ogólnie problemy z układem pokarmowym.Pozdrawiam.
Aguniu masz calkowita racje,co do ketonalu i papierosow.ale jesli ma sie takie okropne bole glowy to kombinuje sie juz nad wszystkim.Ja czasem bralam ketonal i ibuprom max jednoczesnie-mieszanka bardzo,ale to bardzo niedobra na zoladek,ale co jak nic innego niedziala,a pojedynczo tez nie.Teraz przezucilam sie na apap extra jest robiony na podstawie paracetamolu i bardziej szkodzi na watrobe niz na zoladek,niestety jesli juz to musze brac 2 naraz bo inaczej nic z tego.Dlatego wiekszosc srodkow przeciwbolowych na mnie nie dziala,nawet ketonal.Staram sie jednak unikac czegokolwiek jak tylko sie da,to jest taka ostatecznosc.
Gość kasia1959
Witajcie dziewczyny - przepraszam, że tak późno ale wizytę miałam po południu, potem musiałam wrócić z Poznania no i dzisiaj jest 5 rocznica śmierci mojej Mamy - więc i Msza śe. i cmentarz... Ale wizyta - zrobili mi po raz kolejny EKG i Echo i serce mam zdrowe - lekarka - zmieniła mi lek na kołotania i stwierdziła, że muszę zrobić badania poziomu hormonów ze względu na moenopauzę oraz sprawdzić też hormony tarczycy ale ona uważa, że to jednak nerwica tym bardziej, że takie stany nerwicy wegetatywnej już miewałam ale to zawsze dotyczyło układu pokarmowego - nigdy serca!!!!! Powiedziała, też, że niestety mój pogięty kręgosłup też tutaj swoje dokłada... ot i tyle, Asiu - ja nie palę od 20 tygodni - objawy abstynencji potrafią być takie właśnie straszne - mój rodzinny powiedział nawet, że stan w jakim jestem to częściowo właśnie efekt odtawienia nikotyny i zapisał jakieś takie piguły TABEX, które trochę likwidują te objawy - Dorciu głowa boli mnie bardzo rzadko i starcza byle jaka tableta... Aga to u Ciebie może być właśnie nerwicowe ten żołądek - nospa pomaga bo rozkurczowa i ja brałam Ranigastr a i jakieś ziółka ale muszę sprawdzić jakie No to pozdrawiam Was - dobrze, że jesteście.... Kasia
Witam wszystkich! Od pewnego czasu czytam Wasze wypowiedzi i niedawno postanowilam sie zalogowac. Bardzo cieszy mnie, ze jest taka stronka jak ta wlasnie bo ilekroc czytam Wasze wypowiedzi dodajecie mi otuchy. Lekarze podejrzewaja u mnie nerwice serca, choc ciezko bylo mi w to uwierzyc. Mam wiele objawow ktore i wy przezywacie min. kołatania serca(nagłe ktore potrafia obudzic mnie w nocy) nierówne bicie serca, potworne lęki( boje sie gdziekolwiek pojsc sama, o pozostaniu w domu bez nikogo nawet nie ma mowy), zimne dlonie, nogi to najmniejsze z objawow. Najgorsze sa te nierównomierne bicia serca i zawroty glowy i takie dziwne odczucie, ktore ptrzeszywa cale cialo jakby czlowiek mial za chwilke zemdlec i juz wiecej sie nie ocknac. To takie okropne, dokucza mi to juz (moze dla niektorych dopiero) ok 5 miesiecy. Biore Rexetin od tygodnia wiec na rezultaty musze jeszcze sporo poczekac, poza tym doraźnie Afobam 25mg. Poza tym jestem po zabieru zamkniecia przetrwalego otworu owalnego w sercu (PFO) podobno objawy tez na to wskazywaly i faktycznie dziurka byla. Jest zamknieta a objawy dalej sa. To tak w skrócie ;-) Musze isc bo moj maly 11miesieczny bobas placze... Na pewno bede sie jeszcze odzywac. Pozdrawiam wszystkich.
Witaj u nas Hanutka.Ja przypadkowo odkryłam tę stronkę i nie żałuję.Szkoda tylko,że jak w moim przypadku,dość pózno.Tu znajduję zrozumienie moich dolegliwości,które czasem trudno wytłumaczyć lekarzowi,a co dopiero być zrozumianą.Są to fajni ludzie,którzy zawsze zaoferują swoje wsparcie.Przekonałam się nie raz,że nikt potrzebujacy nie zostanie pominięty. A zatem pisz i wtedy jak jest dobrze, jak i zle. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Hanutka,cieszymy sie ze dolaczylas do nas *nerwoskow*.Wiki ma racje ludzie sa tu mili i zawsze sluza pomoca jak zle i jak dobrze,wiec pisz do nas i czytaj posty to tez forma terapi.Ciezko kogos zrozumiec kto nie przezywa tego samego co My,dlatego tak dobrze sie tutaj czuje.
Gość kasia1959
Witaj Hanutka - ja trafiłam tutaj po kolejnym ataku kiedy to w Wigilię po prostu myślałam że umrę - i okazało się, że takie stany przeżywam nie tylko ja - może gdybym trafiła na tą stronę prędzej to ni spanikowałabym tak bardzo = pozdrawiam wszystkich
Witam Cię Hanutka! ja też niedawno znalazłam forum i to wpłynęło zdecydowanie na poprawę mojego nastroju.Szkoda,że nie wcześniej wtedy kiedy pierwszy raz pojawił się lęk,a ja wpadłam w panikę bo nie miałam pojęcia co się ze mną dzieje,o nerwicy praktycznie nic nie wiedziałam.Nerwica kojarzyła mi się po prostu z ludzmi , którzy się łatwo denerwują...A bicie serca,strach przed zostawaniem w domu,przed wyjściem,ataki lęku....przez to wszystko przechodziłam podobnie jak większość na forum dlatego tak dobrze się tu rozumiemy i wzajemnie wspieramy. Najważniejsze ,że wiemy ,że to mija nieraz na zawsze,niekiedy objawy są dużo lżejsze,ale sama świadomość,że nie będziemy się zawsze zle czuć ...już pomaga. Uściski dla wszystkich...tylko co się dzieje z Anią83?
czesc wszystkim od dwoch dni czytam wasze wypowiedzi na tym forum.dużo tego było i troche mi to zajeło. ale już jestem na bieżąco. wiec znalazłam tę strone przez przypadek ponieważ od jakiegos czasu mam również dolegliwosci sercowe.przeszłam już badania w szpitalu i niby wszystko o.k ale moje samopoczucie jest fatalne. mam objawy opisane u was a jest mi o tyle trudniej że aktualnie przebywam w irlandii i pomimo mojej znajomosci jezyka angielskiego mam problem z porozumieniem sie z lekarzami .wiec bardzo sie ciesze że jestescie.mam 31 lat a czuje siie na 60, nie wiem jak mam sobie pomóc a robi sie coraz gorzej.doradzcie cos. pozdrawiam aga-siwa
Gość kasia1959
Witaj Aga - ja tu jestem od paru dni więc niewiele Ci mogę pomóc oprocz tego, że myślę o Tobie - ale najważniejsze to według mnie trzeba próbować wyciszyć się jakoś, ale lekarz też ważny - najważniejsze to stwierdzić, że to nie jest żadna inna choroba serca - Trzymam za Ciebie kciuki i myślę o Was wszystkich - u mnie dzisiaj piękne słońce więc i nastrój lepszy i ta co to jest ze mną też się na szczęście nie pokazuje Kasia
Hanutko pisz do nas tak jak się czujesz,jeśli masz ochotę się wygadać o problemach to spokojnie mów , nikogo tu nie zasypiesz negatywami :)) Witam Siwa!Wiara w siebie,optymizm bardzo pomaga,ale nie zawsze wystarcza.Jeśli rzeczywiście czujesz się coraz gorzej postaraj się jakoś dogadać z lekarzem,może ktoś ze znajomych by Ci pomógł kto dobrze zna język? Piszesz,że czujesz się coraz gorzej więc wydaje mi się ,że wizyta u psychiatry byłaby najlepsza,może potrzebne są leki.Rozumiem,że ze względu na język psycholog raczej odpada...Ale skoro badania masz dobre to wszystko wskazuje na nerwicę i im szybciej się za nią wezmiesz tym lepiej.Trzymaj się i pisz, już nie jesteś sama bo będziemy Cię wspierać
Kasiu1959,dobrze ze tryskasz optymizmem.A to ze jestes tu pare dni,nie znaczy,ze nie mozesz pomoc,co Ty tez to piszesz.Kazdy ma prawo pomagac,wypowiadac sie itd.Mam nadzieje ze rozumisz o co mi chodzi.Jesli tak to nie mysl tak wiecej,tylko jesli czujesz sie na silach to pomagaj i tyle,jesli nie my Ci pomozemy w gorszym dniu i tyle. Siwa,dobrze by bylo zebys zostala z nami,bedziesz czula sie lepiej mam nadzieje zanim pujdziesz do lekarza,oczywiscie musisz do niego sie udac.Musisz zrobic tez badania na serce,jesli bedzie ok,to cale szczescie.Trzymaj sie.Tymbardziej ze zle sie czujesz,a to niedobrze. Hanutka,ciesze sie ze jestes.Ja meza tez raczej nie zadreczam bo on i tak nic z tego nie rozumie-faceci;)choc jest przy mnie.Wole byc z ludzmi ktorzy mnie rozumieja w 100%,w chwilach lepszych i gorszych.Nie przejmuj sie jesli masz ochote wyzalic sie,to poprostu to zrob,wtedy jest lepiej na duszy,my to wiemy;).
Jutro sylwek ciekawe jak nowy 2009 rok się zapowiada u was.Ja z moją rodzinką siedzimy w domu przy lampce szampana nawet nie wiem czy wypije bo biore lexapro a wiadomo jak to z lekami depresyjnymi lepiej sobie odpuścić ale łyk szampana no jeszcze zobacze........Czy ktoś z was jest z Piły?