Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cwaniara1983
Uwierz mi boros33, ja tez mialam taki stan i takie mysli. Jak mnie lep napierdzielal, ze zwijalam sie z bolu o niczym innym nie myslalam, niz skonczyc z tym. Nerwica to choroba duszy, a psychotropy tylko ja poglebiaja. Wez sie w garsc. Znajdz sobie jakies hobby, zacznij uprawiac jakis sport, chodz na spacery, jezdzij rowerem. Zmien diete na pelnowartosciowa. I przedewszystkim mysl pozytywnie!!!!!! Jaj sie zle czujesz to pomysl, ile rzeczy ciekawych moglbys zrobic w tym czasie. I ciagle sobie powtarzaj jestem zdrowy!!!! Uwierz mi, ja tez na to choruje!!! Pisze teraz do Ciebie i czuje jakbym serce miala zamkniete w pudelku, taki dziwny ucisk, ale wiesz co mam to gdzies....leje na to, to najlepsze co moge zrobic dla siebie w tej chwili.
Moze z czasem Mi to przyjdzie!Wiem ze te leki to poglebiaja i tak jest napisane w ulotce,ze wlasciwe dzialanie jest dopiero pomiedzy 2 a 4 tygodniem!Spróbuje wziasc te leki jezeli sie nie poprawi to sprobuje to co Ty!Wierze Ci jak najbardziej ale odwazylem sie na branie tych leków a wiec jeszcze wytrzymam troche!Tutaj ktos na forum wypowiadal sie na temat tego leku dawno temu i napisal ze pierwsze 2 tyg sa najgorsze!Co mozna jeszcze robic w tych sytuacjach najgorszych?Najgorsze jest to ze mam caly czas cos jednego w glowie i nie potrafie tego zabic niczym innym!!!Co robic w takiej sytuacji????
Gość cwaniara1983
boross, poprostu sie czyms zajmij i nie bedziesz myslal. Czyms co da ci przyjemnosc. Ja dzis naprzyklad pojechalam 300km do duzego miasta tylko na zakupy, to nic ze jestem bankrutem, ale bosko spedzilam czas i nie myslalam o chorobach. Pozdro
Gość karolina
witam wszystkich, mam na imie karolina mam 24 lata i mieszkam we włocławku jestem tu nowa, chciałabym równiez podzielic sie z Wami moimi problemami, bo widze ze nie jestem sama. lekarz kilka lat temu stwierdził u mnie nerwice serca ale tak ekg wychodzi dobrze, usg jamy brzusznej tez choć strasznie boli mnie brzuch, mam różne bóle z prawej i lewej strony, serce bije mi strasznie szybko, nawet rano kiedy sie budze, jestem spokojna a serce wali mi jak by mi mialo zaraz wylecieć, to takie meczące, nie biore zadnych leków mam w razie bólu serca krople milocardin, nie lecze sie bo wstydze sie isc do lekarza i powiedziec mu o wszystkim, jak długo mozna z tym wytrzymac... pozdrawiam cieplutko wszystkich i jesli ktoś jest z okolic włocławka lub z torunia to prosze o kontakt mailowy, razem łatwiej o tym porozmawiac karate84@tlen.pl buziaki dla wszystkich odwiedzających :**************** .............
witam!!!! mam 21 lat od ok 10 roku życia mam kłucia w klatce piersiowej... zaczeło się niewinnie tylko lekke kłucia po wysiłku... z czasem było coraz gożej... mając 17lat lekarz dał mi skierowanie na badania tydzień spędziłam w szpitalu i zrobili mi różne badania, ale jak czytam wasze historie to dopiero widze ile omineli... potem powiedzieli że albo z tego wyrosne albo to nerwica... i pewnie bym to tak dalej tłumaczyła ale mój narzeczony stwierdził że to nie może być tylko nerwica, że coś musieli pominąć... kłucia w klatce piersiowej mam codziennie, często nie mogie przy tym oddychać i boje się że kiedy nie dam rady i ten atak mnie zadusi... zawsze mam niskie ciśnienie i czesto mam takie dziwne wrażenie siedząc spokojnie w wotelu że serce mi bije jakby przed momętem biegła sprintem a żeby było żabawniej poprosiłam mojego nażyczonego by pszyłożył pare razy ręke i sprawdził czy tak jes i on wogke nie mugł wyczuć mojego serca a jak mi przeszło to stwierdził że serce bije jak szalone... po kłuciach w klatce też serce mi szybciej bije zwłaszcza jak nie mogie nabrać powietsza??? czy to jest nerwica?? a może lekarze pomijając niektóre badania nie zauwarzyli że rzeczywiście coś mi jest??? co zrobić??? doradzcie!!!
droga nino moja rada umow sie na prywatna wizyte u dobrego kardiologa tylko prywatnie bo tak to sa kolejki.Zrobia ci ekg bedziesz musiala zrobic echo serca badnia tarczycy morfologia ogolnie wymecza cie ale spoko to dla twego zdrowia.pozrawiam i idz jak najszybciej.
Czesc Nina! JA tez mam takie cos!Bylem u Kardiologa prywatnie,porobil Mi badania i na dodatkowe skierowal Mnie do szpitala!Okazalo sie ze nic Mi nie jest!Mam caly czas niskie cisnienie i serce bije czasami jak szalone albo jest strasznie wolne!Zrob sobie dania krwi bo mozliwe ze to z braku potasu lub magnezu!Ja tez mam 21 lat i przeszedlem w ostatnim czasie duzo badan i okazalo sie ze serce mam zdrowe,ale mam lekka depresje i przyjmuje leki!Pozdrawiam...
Ja mam podobne objawy pieczenie w plecach uciksi w okolicy mostka, roznojakie bole w okolicy serca, ale nastepuje to tylko wtedy gdy dzien wczesniej sobie popije a trwa od kilku dni do tygodnia+, bylem rowniez na ekg serca nawet lekarz robil mi 2 razy nic nie wykazalo, dziwna sprawa albo mam nerwice po spozyciu alkoholu ablo poprostu alkohol szkodzi mi bardziej niz innym:/ dodam ze kiedys takiego czegos nie mialem trwa to od roku a mam 21 lat
moi kochani otoz bole w mymsercu powoduje wstretny paciorkowiec ktory mnie dopadl w grudniu powoduje on u mnie anginy ropne.lecze to i nie moge sie tego pozbyc to mnie wykancza a te bole w sercu sa meczace.ja nie mam nawet nerwicy.to ten paciorkowiec.
Mam 14 lat. też mnie bardzo boli serce ale tylko w godzinach wieczornych ok .18 aż do zaśnięcia. Pojawia się przy tym strach przed tym że to jest coś poważnego... Jak się budze to tego nie mam. Ja jestem straszną panikarą. np zwykły ból to ja myślę o najgorszym typu rak... Może wiecie jak leczyć nerwicę? Tłumacze sobie że jakby to było coś powarznego to cały czas mnie bolało a nie w określonych godzinach.. Najgorsze jest to że jak mnie boli serce to również i piersi... bo.. rosną. i te dwie rzeczy twożą tak potworny ból ze zaczynam się bać i panikować i wszystko razem... ;(
witam mam na imie Piotr mam 35 lat od roku czasu lecze sie na zwyrodnienie kręgoslupa ale doczego zmierzam ostatnio od miesiaca mam kucia po lewej stronie klatki piersiowej lecze sie tez na nadciśnienie kturo jest już unormowane ciśnienie od 120 do 134 na 60 do 75 puls do 75 chodze na kontrole do kardiologa i biorę tabletki na ciśnienie Bisopromerck 5 cwiartke rano. Ale do czegop zmierzam chodzi mi o te kucia z lewej strony m klatce piersiowej czy to jest zwiazane z nerwica sercowa czy od kręgoslupa sen mam dobry kucia w klatce sa rózne czasmi trzymają 2 dni czasami pare godzin EKG i USG serca jest wporządku dlatego trochę już głupieje i chcialbym żebyście sie wypowiedzieli co moze byc umnie pale też papierosy chociasz teraz ograniczam jak najmniej. czekam na wypowiedzi i porady nr. GG 3008392 lub piotrzajac@op.pl dziękuję z góry za opinie i porady.
Ja przechodze to samo chodz mam to od 4 miesiecy tragedia naprawde. Jem fajnie wszystko ok tylko wszystko mi staje naprawde wszystko zle sie czuje i ogolnie chce jesc normalnie a nie potrafie miałem robiona tomografie komputerowa na ktorej nic nie było morflogie EKG tarczyca i inne i nic zdorwy jak byk a moj lek to rak tego sie boje bardzo caly czas tylko o najgorszym mysle budzac sie rano mysle a jak ja bede połykac a mam 17 lat i takie cos mnie spotkało latam od lekarzy do lekarzy i nic nic jakas flegma w przełuku masakra. Ogolnie zaczeło mi sie od oddychanie poznij bole głowy a teraz połykanei najgorsze juz nie umie pomocy!!
Oby tak było;( Bo to masakra jak z rana wejde na kompa to cały czas czytam tylko o chorobach nie no takie jazdy ze szok;/. Na poczatku miałem tak spoko z połykaniem ale z biegiem czasu sie bardzo nasililo jak o tym myslalem no i teraz to mam dopiero;/ Mam w domu xanax ale jakos go nie biore a wszystko staje mi w przełyku jak bym tam cos było:( dziwne:(