Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani! Jestem tu nowa. Strasznie się boję!!!!!!!!!!!!!!!Mam 37 lat i strasznie nerwowe życie. Same kłopoty ,brak pracy i zainteresowania najbliższych. Wczoraj miałam silny skok ciśnienia i tętna aż czułam,ze na zewnątrz bluzki widać jak sie trzęsę:-( Zaczyna sie od zawrotów głowy ,potem uczucie duszności i nagle tętno zasuwa strasznie razem z cisnieniem:-( Boję się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie piję kawy ,nigdy nie paliłam ,ale...boję sie dosłownie wszystkiego-pomóżcie! To nie pierwszy raz:-(
Witam dawno mnie tu nie było ale moje dolegliwości skłoniły mnie do powrotu. Oprócz wszystkich objawów, ktore mialam wczesniej a ktore wcale nie zmalaly to dodatkowo chcialam powiedziec ze chyba cierpie na newicę lękową. Słuchajcie jak tylko am gdzies jechac na wycieczke czy coś to od rana dudni mi sere a co lepsze bo z tym to można jechać ale ja nie mogę wyjść z ubikacjj. I nie wazne czy jest to pogrzeb czy miła wycieczka to tak jest. Mam lek ale nie wiem przed czym zamiast siecieszyć z wycieczek ze znajomymi to ja mysle czy mi sie nic nie stanie i bez leków na biegunke nie mam mowy zebym wyszła. I chyba zaczyna mi sie to zdarzać wogole orzed wyjściem z domu szczegolnie w świeta w jakies towarzystwo czy coś. Macie jakiś sposób bo idzie zgłupieć?Pozdrawiam serdecznie.
Witam miłe kobietki! Jeśli pozwolicie to chętnie dołącze do tych miłych pogaduch. Brakuje mi rozmów z osobami mającymi takie jak ja problemy a reszta świata nie bardzo rozumie co to znaczy mięć nerwicę. A moja zaatakowała mnie z dużą siłą w ubiegłym tygodniu i to po zażyciu Eurespalu, który dostałam przy okazji trwającego miesiąc kaszlu. Ciekawi mnie czy Wy też tak macie, że nerwica atakuje Was w chwilach * zwykłej* np. wirusowej czy bakteryjnej infekcji? Pozdrawiam wszystkich.
Do nikusia! Ja też miałam okropne biegunki, jeszcze półtora roku temu, w takich okolicznościach jak Ty. Przeszły, ale na jakiś czas po prostu przestałam uczestniczyć w spotkaniach poza domem, szczególnie denerwujących. Nic na siłę!!!! Brałam także Duspatalin retard 2x/dobę i węgiel. Objaw przeszedł, jak nie był mi już do niczego potrzebny, jak to w nerwicy... Pojawiły się skurcze serca.Jeszcze gorsze cholerstwo.
proszę napiszcie mi co to może być że ja nie mogę sobie już od dłuższego czasu tak porządnie oddechnąć całą piersią oczuwiście nie za każdym razem ale często i przez to się tak nakrecam że brakuje mi powietrza jest mi duszno . Czy to może być nerwica ?
Miałem bardzo podobne objawy jak wymieniane w tym temacie: najpierw duszności później tętno później strach później duszności tętno ciśnienie i odlot, strach przed śmiercią i tp. = nerwica - przyczyna: sąsiedzi skur****syny 1) Znaleźć przyczynę 2) Zmienić podejście do życia 3) Dać sobie czas - ja dałem sobie rok - powiedziałem za rok będzie lepiej rok minął i jest dobrze, choć po drodze było nie wesoło Doszło do tego że bałem się wyjść z domu, bałem się że coś mi się stanie, bałem się wielu rzeczy... Nie chodziłem z tym do lekarzy, nikomu o tym ostatnim nie mówiłem... Było ciężko ale dziś jestem zdrowy Wy też sobie dacie radę powodzenia
Cześ mam naimię Justyna z nerwicą walczę już 4 lata.A zaczeła się wtedy jak moja córka zaczeła chorowac na nerki. Moje obiawy to bolesci w klatce piersiowej ,szybki puls bicia serca bul glowy,a nawet dretwienie lewej rekitez boli mnie z lewego boku niewie czy to ma cos spulnego z nerwica.Prosze odpiscie czy was tez boli z lewego boku.
Do Rybki,jesli chodzi o skurcze dodatkowe to i chyba tez sie nasilily ale to zalezy od dnia ale mialam ich po kilkadziesiat dziennie.Lekarz uspokajal ze jest to upierdliwe i nieprzyjamne ale nie grozne teraz jastem po drugim zastrzyku zelazai wiesz zauwazylam ze jakby lepiej jest,nie czuje tego bicia serca i tych skurczy mam moze z 4 na dzien.tyle ze dzis w nocy mialam jazde bylo mi duszno i uczucie ze mi sie pluca kurcza i co chwile musialam robic gleboki oddech,klate mialam cala spocona a reszte ciala ni zaczelam myslec co mi jest czy to ta nerwica reakcja na lek czy inna cholera.?
Hej justyna na bank to nerwobole ja tez mam ich w roznych miejscach,tj.w lewym boku srodek mostka raz nad lewa to prawa piersia,lewa lopatka,dretwienie konczyn i kupe innych swinstw ktore utrudniaja zycie.serce mam zdrowe bo badalam,ale jak cos sie dzieje zawsze lacze ta dolegliwosc z nim ,nakrecasz sie myslac o glupatach i pogarsza sobie czlowiek.
Witajcie! mam koleżanke która ostatnio wróciła ze szpitala ma ona zapadniętą klatkę piersiową! i ostatnio nie mogła oddychać i wzięło Ją pogotowie Ratunkowe! Jej Mama powiedziała mi że Ona ma nerwice serca a ja nie wiem co to jest a nie chce się pytać jej bo Ona jest załamana proszę powiedzcie mi o co w tym chodzi jakie są objawy i czy to jest groźne... Żal mi jest jej i ona o niczym nie wiem nie moze sie denerwować i bierze leki uspakające ... nie możne z nię mówić o szpitalu bo sie zaraz denderwuje Prosze niech ktoś napisze mi coś o tej chorobie z własnego doświadczenia z Góry dziękuje pozdrawiam
Do MIKI!!! JA także miałam w ciąży żelazo i po kilku dawkach tętno mi spadło tak jak u Ciebie, bo wcześniej miałam tachykardię przez cały czas. Także to oznacza, że kuracja działa i wszystko będzie u Ciebie w porządku!!! Myśl jak najmniej o swoim zdrowiu i się nie napędzaj. Ja się nakręcałam w ciąży, teraz żałuję, na szczęście wszystko się dobrze skończyło. Dziękuję za odpowiedź co do dodatkowych, czyli w ciąży nie jest tak źle, 4 to norma, przypadkowi ludzie badani holterem mają około 10 na dobę, wiem to od kardiologa. Gdybym wiedziała, że u mnie też będzie taki wynik, to zdecydowałabym się na drugą ciążę. Mika cvy Ty przy tej nerwicy też często czujesz taki niepokój, napięcie? Jak zredukowałaś te skurcze w ciąży do tak małej ilości, praktycznie do normy? Pozdrawiam ciepło, odpowiedz proszę.
Aniu! Nerwica to choroba duszy, umysłu , więc mimowolnie ciała.Polega na tym, że człowiek chory nie wie co się z nim dzieje, ma objawy chorobowe, które można przypisac wielu schorzeniom.W nerwicy serca, na którą właśnie ja choruję występują ataki paniki tak silnej, ze nie wiesz, gdzie uciakac i nie wiesz co ze sobą zrobic(w innych również są takie objawy).Serce zaczyna bic tak mocno, że masz wrażenie, że wyskoczy z klatki piersiowej.W moim przypadku były tez omdlenia, a z rąk spływał mi pot, ręce raz zimne raz gorące, twarz pali żywym ogniem, ale ten lęk , panika, są wręcz przerażające w każdej chyba postaci nerwicy. Boisz się , ze umrzesz, nie wytrzymasz , ja przypisywałam sobie zawał 60 razy dziennie, miałam duże nadciśnienie i nieregularne bicie serca(zazwyczaj za szybkie), i brak tchu i oddechu, zreszta w kazdej z nerwic, tylko w sercowej przeważa strach dotyczący tego, że serce nie wytrzyma, że coś się stanie, takie typowe myślenie o chorobach serca i szukanie objawów pozdrowienia dla ciebie i kolezanki PAMIĘTAJCIE O SŁABSZYCH!
Hej Rybka,ja nie wiem jak mi sie to zmniejszylo to roznie moze z tego wzgledu ze tak juz nie mysle bo lepiej mi po tym zelazie,ale dzis patrze ze znow mam wiecej tych skurczy chyba juz ze 20mialam i nie wiem od czego.wiec trudno zgadnac i sama bym chciala wiedziec od czego to zalezy.
Witam! Yesterdays,tez to wszystko przechodziłam,gdzies tu sa moje wpisy,poczytaj je.Powinnas sie zgłosic do psychologa na terapie.To pomaga,sama przechodze terapie i czuje sie wspaniale,ale trzeba tez znaleźć przyczyne Twoich lęków.Dzis nie mam zbyt duzo czasu,ale jutro tu zajrzę i wiecej napisze:) Pozdrawiam.
czesc dziewczyny mam ta nerwice prawie 4 lata.poraz pierwszy bardzo sie dusilam to jest takie wrazenie .zadzwonilam po lekarza przyjechal dal mi krople na uspokojenie bo nie chcialam zastrzyku.pozniej juz bylo coraz gorzej krecenie sie w glowie,kolatanie serca .myslalam ze umre.wiec poszlam do specjalisty ,ktory stwierdzil mi ataki paniki to tzw.nerwica lekowa -przpisal mi leki antydepresory i ewetualnie xanax0.25 i na serce propanolol10mg bylo spoko 2 lata ale pozniej wszystko wrucilo ale wzielam sie za sposob poprostu bralam xanax i jak mialam jakies objawy sercowe propananol i bylo oki.ale przeciesz nie bede brala cale zycie tabletek .i przestalam i jest oki. jak na razie ale moze dlatego ze jest wiosna!!!!!!powiedzialam lekarzowi ,ze nie rozumie ze ja mam jakies leki bo zawsze bylam bardzo mocna osoba psychiczna i fizyczna bylam silna osobowoscia-powiedzial ze nawet generalowie przechodz stany lekowe .ale raz dobrze wyleczona nie powinna wrocic tak mi powiedzial a mi jednak wrocila i to byl bardzo dobry specjalista ,ktory napisal bardzo duzo ksiazek na tematy psychiczne .studiowal i leczy w paryzu!!!no to tyle na dzisiaj .trzymajcie sie i nie myslcie tylko o sobie i swojej chorobie bo sie wykonczycie !!!bay