Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć kochane W parcy całkiem ok, tylko jeden moment duszności nawet tetna nie sprawdzałąm hmmm chyba te leki na tarczyce pomagaja jetem spokojniejsza. TYlko weszłąm na 2 pietrow robocie to mi tak serducho waliło i nie umiałam złaopać tchu, i potem miałam jakieś lęki. (nadwaga,fajki, brak ruchu, i potem mam) Byłam dziś u lekarza i powiediząłm ze mi sie cieżko oddycha, osłuchała mnie oskrzela ok i płucka ok,tylko gardło czerwone i powiedziała ze takie sa te przeziebienia przy takiej pogodzie i mam sobie kupić syrop i wapno i tyle, Czemu nie moze być tak zawsze jak dziś chociaż dzień sie jeszcze nie skończył. A wiecie co te dziwne coś w głwoie i oczach to chyba od compa siedze 8 godzin przed nim, mam okulary ale nie nosiłam dziś ząłożyłąm i jest ok.ale moze to tylko takie moje uczucie sama nie wiem.
Fabienne dziewczyno skoro masz słaby wzrok i konieczne są okulary aby go skorygować to powinnaś je nosić ,tym bardziej ,że siedzisz tyle godzin przed kompem. Wcale mnie nie dziwi ,że boli Cię głowa i oczy bo to normalne jeśli nie zakłada się okularów przy uszkodzonym wzroku.
Toleczka jesteśmy z Tobą. Ja też dokładnie 1 m-c i 19 dni biorę xatanor i tak jak Ty boję się nawrotu. Ten xetanor bierze się do ok. 6 m-cy. Oprócz tego wybrałam 10 zastrzyków milgamma tj. witamina z grupy B - dość bolesne. A do tego multisal witaminy. Niby mi się już trochę poprawiło ale są sytuację kiedy nie wiadomo od czego czuję ścisk w żołądku i jestem poddenerwowana. Próbuję nie pić kawy która powoduje pobudzenie u mnie. Nie wiem jak to Będzie dalej. Jakie u Was są efekty brania Xetanoru? Napiszcie coś.
Plamkaa czesc!wiesz ja nie biore xetanoru ale podobny lek o nazwie bioxetin tak samo dzialaja,ale ja dobrze sie po nim czuje a biore go juz dwa miesiace z hakiem.No tak kawy to ja nie pijam zrezygnowalam z niej tez mnie pobudzla i innym razem bolak zoladek albo bylam cala jak galaretka,wiec odstawilam. Fabienne konoecznie nos okulary i sprawdz jeszcze raz wzrok u okulisty.
Witam serdecznie Drogie Panie. Czytałem przez dłuższy okres powyższe wyznania Pań dotyczące wszelkiego rodzaju dolegliwości i w końcu zdecydowałem się przyłączyć do dyskusji Cciałbym się spytać czy słyszały Panie o pojęciu medycznym *nerwica wegetatywna* lub teraz cześciej uzywanym * Zaspół Napadu Lękowego* większość z Pań dolegliwości i odczuć kwalifikuje się pod tą chorobę, bo niestety to jest choroba.... Sam kilka lat temu miałem identyczne objawy : kołatanie serca bóle w mostku , dławienie lub paradoksalnie zanikanie akcji serca, wszelkie badania były wzorcowe...więc kardiolog który miał mnie juz chyba dosyć skierował mnie do Psychiatry ...Jak to tak ja tutaj prawie umieram a on sobie ze mnie chce zrobić wariata !!! Na szczęście się okazało ze to był strzał w dziesiątkę, lekarz Psychiatra zdiagnozował u mnie Zespół Napadu Lękowego, wszystkie dolegliwości okazały się dolegliwościami psychosomatycznymi, wszystkosię działo w głowie do tego stopnia ze miało odzwierciedlenie w realnym funkcjonowaniu organizmu....tzw. nakrecanie się to w tym schożeniu typowe zjawisko Poza środkami farmakologicznymi przeszedłem 3 miesięczną terapie w dziennym odziale psychiatrycznym , gdzie intensywnie pracowałem z zespołem psychologów w trakcie terapii indywidualnej jak i równiez podczas terapi zbiorowej gdzie miałem kontakt z innymi osobami które cierpiały to samo i tak samo odczuwały te wszystkie dolegliwości.. Poznanie siebie, poznanie funkcjonowania naszego ciała i psychiki jest lekarstwem na tą nieprzyjemną chorobę...jeśli zdzamy sobie sprawę że to się dzieje u nas w głowie jestesmy wtedy to wszystko skutecznie opanować... Pozdrawiam serdecznie...
Kasiu napisz co powiedzial kardiolog,bede czekac? Absynt wiesz po czesci masz racje.Problem z tym ze ja zdaje sobie z tego sprawe,ale ciezko jak sie ma doly,nie jest wtedy latwo,a do tego inne problemy zdrowotne,wtedy wszystko razem sie kumuluje.
Witajcie! Absynt! w pełni popieram,ja przeszłam psychoterapię prawie roczną , dała efekty na kilka lat, z dobrym samopoczuciem bez leków.Niestety potem objawy wróciły,ale nie tak silne,sporo wiem po terapii i sama szukam przyczyn. Kasiu ! spokojnie zawsze pisz bez względu na nastrój , zawsze ospiszemy...zresztą wiesz ,że u mnie z nastrojem jest podobnie:) Trzymajcie się :)
Gość TOLECZKA
do plamkaa ja juz od grudnia nie biore lekow zadnych.odstawilam xetanor bralam go od marca do grudnia.choroba mi minela i lekarz kazal odstawic ten lek.jest super czuje sie rewelacyjnie.mnialam ostatnio kilka gorszych dni,a to dlatego ,ze zmarl moj dziadek,ale juz wszystko minelo i jest ok.czuje sie super!!!!tylko czasem jak pomysle o chorobie to robi mi sie slabo ,poniewaz boje sie nawrotu,ale mysle ,ze juz go nie bedzie. pozdrawiam
Gość TOLECZKA
do plamkaa ten lek xetanor to naprawde supere lek.wielu osobom pomogl,wiec bierz go wytrwale,a zobaczysz jakie beda dobre efekty tylko ,abys go zbyt wczesnie nie odstawila.ja niestety po tym leku przytylam duzo,ale po odstawieniu waga powrocila do normalnej.