Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja Wam bardzo dziekuje za pomoc, dzieki wam jakoś sobie umiem to poukładać w głwoie, czytałam ze przy nadczynności moga być stany lekowe i rózne objawy wiec moze jak ja tam raz brałąm a raz nie to mi sie wszystko rozwaliło. Łyknełam ta tablete ale jakoś mam teraz lęki i sie wsłuchuje w siebie czy mi nic po niej nie bedzie ehhhh wam powiem nerwica jest niefajna.
Dzieki Dorotko, a powiedz mi czy czasami takie uczucie duszności jak sie ma, ja pare razy na dzień tak mam zwłaszcza jak sie skupiam na tym, to mam wrazenie ze oddycham tylko do połowy i jakoś wrazenie ze w dołku mam jakaś blokade i nie umiem dobrze oddychać, i czucie ze chce mi sie odbić np jak po jedzonku a nie umiem, hmmm Troche mi wstyd ze tylko sie tak wyzalam a nie pytam o zdrówko i samopoczucie innych.
Wiesz z tymi dusznościami to nie wiem czy je mam naparwde czy tylko zaś sie skupiam na oddechu i mi sie wydaje ze jakoś gorzej mi sie oddycha, ale moze to tez być od tarczycy wyczytałam ze duszności moga być też od nadczynności. Wiesz jak jestem bardzo zajęta i nie myśle to wtedy nie wiem nawet czy oddycham a jak mam chwile wolnego to zaraz analizuje kazdy oddech ze jakos gorzej i wogóle,
Gość Ekonomista_89
Witajcie dziewczyny.Od kilku miesiecy przechodze nerwice serca. Ataki miałem sporadycznie ale od pewnego czasu sie nasiliły.Poszedłem do Kardiologa jak co rok na badania kontrolne.Mam chore serce(problem z zastawka)stwierdził ,ze z sercem oraz zastawkami ejst wszysztko wporzadku/. Jednak dodał ,ze moze to byc nerwica serca/.Opowiedział mi troche jak to wyglada.Teraz /uzywam Validol oraz Magnez/.Jestem załamany bo mam 19 lat a ostatni rok był ciezki bo zmarła mi Mama.Rok cały załamany +wszytskie skomplikowane sprawy ; /.Co można zrobic ,zeby lepiej sie poczuc?!.Chce cos zmienic bo przerazilem sie moimi lekami o serce.To wszytsko siedzi mi gdzies w psychice.?! Dzis chcialem sie zapisać do psychologa ale to nie ten rekon.?!Po prostu wkurwłem.sie.Musze porozmawiac z dyrektorka ona zadecyduje czy bede sie tam leczyc.Mieszkam razem z siostra ,ktora ma 17; / Jakie to wszytskie ejst dziwne.Sam na siebie czlowiek musi liczyc bo przekonal sie jacy ludzie są; /.
Hej! ja tez pisze na kilku i dzis chyba tu nie pisałam ? :))Fabienne! szalona...tak nie można po prostu odstawić leków na tarczycę.Twoje złe samopoczucie mogło być tym spowodowane,wiem bo mój mąż ma nadczynność i bez leków miał silne , nagłe bicie serca,tętno szalało,drżenie ciała, uczucie duszności i sporo innych dolegliwości.Tak więc kochana zażywaj leki i sprawdzaj TSCH. Witam Witek...całkowicie się zgadzam,dużo dają zmiany zarówno w życiu jak i w sposobie myslenia,a takie bratnie dusze sprawiaja,że człowiek nie czuje się samotny,a to bardzo pomaga. Cześć Ekonomista!Najważniejsze już zrobiłeś ,podjąłeś decyzję o pójściu do psychologa bo to naprawdę pomoże.On zdecyduje czy wystarczą rozmowy czy psychoterapia,ale naprawdę warto.Nie bedziesz sam w swoich problemach,poza tym niekiedy nie dostrzegamy ,że cos powinniśmy zmienić albo nie wiemy jak.Terapeuta właśnie w tym nam pomaga.Jesteś młody i z pewnością jeszcze wszystko może się ułożyć, po prostu za dużo na raz spadło na Ciebie.Trzymaj się