Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Karolina999

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karolina999

Witam, wczoraj rano przy niewielkim wysiłku moje serce zaczeło kilkukrotnie mocniej uderzać. Czułam jakby cała klatka piersiowa skakała, to były 3 może 4 uderzenia. Później w ciągu dnia przy niewielkim wysiłku sytuacja się powtarzała, dzisiaj znów to samo. Ciśnienie mam bardzo niskie, ponieważ wczoraj kilkukrotnie mierzyłam, wartości 90/54 100/74 90/60 w zaleznosci od pory dnia. Dzisiaj również niskie. Dodam, że cierpie na nerwice lękową ale na chwilę obecną nie odczuwam z tego powodu żadnych dolegliwości, tymbardziej, że ewidentnie kołatanie pojawia się po wysiłku. Co może być przyczyną, czy powinnam udać się na badanie?

Mam dokładnie to samo, nie dalej jak wczoraj po takim dość długim kołataniu, trwającym ponad 5 min, jakby mi serce bulgotało w klatce, poleciałam nieopodal zrobić EKG. Trafiłam na przesympatyczną pielęgniarkę, okazało się, ze ma ten sam problem i wyjaśniła mi skąd się to wzięło. Ona też tak ma. Podobno na 10 lat przed końcem miesiączki są takie objawy. Brak sił i te cyrki z sercem. Zapisałam się do lekarza prywatnie niestety ale poleciła mi jeszcze na tarczyce zrobić badania aby ją wykluczyć w razie czego. Mam 42 lata i od 2-3 lat tak mam.