Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podejrzenie nerwicy przy dodatkowym skurczu

Laydee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, Nie wiem dlaczego dopiero dzis zalozylam konto..czytam *was* od dawna,tzn.w sumie od roku szukajac sposobu a moze..diagnozy. Pomocy...?sama nie wiem... Moja przygoda z 9podobno)Nerwica rozpoczela sie rowno rok temu...Pewnie jak u wiekszosci,zaslablam..zaczelo mi walic serce,dodatkowe nakrecenie sie no i izba przyjec..Standardowo zastrzyk z hydro...ekg w porzadku,cisnienie tez..krew itp wzorowe... Kolejna przygoda z pogotowiem bardzo podobna,tyle ze na pogotowie juz dotarlam sama... Dotarlam w koncu do kardiologa,zlecil badania..wyszly w porzadku.Stwierdzil nerwice. Zaznacze ze od momentu gdy wyladowalam w szpitalu do wizyty u lekarza bylam klebkiem nerwow,w sumie nie byly one uwarunkowane.Ciagle nakrecanie,klucia w sercu,obawa,wszystko co moje cialo z siebie *wydawalo*uwazalam za symptom smierci.Mialam wrazenie ze kazda minuta w moim zyciu juz jest ta ostatnia.Ze umre i sie nie obudze...Po wizytach u kardiologow nie wiele uleglo zmianie.Dostalam sympramol i metocard,dorywczo milocardin.Metocard bralam dwa razy dziennie po pol tabletki,obecnie biore raz dziennie-rano,sympramol juz w sumie odstawiam...ale i ten podejrzewam dawal raczej efekt placebo...Wizyt mialam pare,na kzdej z nich lekarz mnie uspakajal ze to nic powaznego,ze ewentualnie psycholog...aNa wlasna reke aby wykluczyc wszystko co zle zrobilam 3 holtery i inne badania,w holterze wyszla mi 1 tachykardia zatokowa zarejestrowana podczas wysilku(podobno normalne) i 5 pobudzen nadkomorowych...-wszystko niby ok..Ale co..zawroty glowy,notoryczne..Tydzien sa-tydzien ich nie ma...i to cholerne przelewanie sie jakby powietrza juz sama nie wiem czy pod przepona czy pod mostkiem...Robi mi sie wtedy goraco i zaczynam sie bac...I to ciagle wraca....Jezu,jak ja by, chciala zyc normalnie,nie wstawac rano z nastawieniem ze zaraz mi sie cos stanie,zacznie mnie bolec dusic albo...Bog wie co..Ja nie wiem,czy to naprawde nerwica??

Witam Laydee, Proponuję bardziej uaktywnić się ruchowo. Więcej spacerować, szczególnie przed snem. Jeżeli okolica, w której Pani mieszka jest bezpieczna. Warto więcej rozmawaić z przyjaciółmi. Niekoniecznie na temat stanu zdrowia. Warto więcej słuchać muzyki. Najlepiej klasycznej. Słuchanie muzyki barokowej może pomóc w Pani dolegliwościach.