Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Mariusz1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mimo tego iż taki temat pewnie juz kiedyś się pojawił prosiłbym o odpowiedź. Od jakiegoś czasu pojawia się u mnie nagłe mocne bicie serca, które wręcz zatyka mi gardło. Trwa to kilka minut po czym wszystko wraca do normy i czuję się mega wypompowany... Mam 29 lat jestem aktywny fizycznie- siłownia, jazda na rowerze, piłka nożna. Nie palę, nie biorę sterydów, alkohol i owszem lubię od czasu do czasu ;) nie ukrywam że od jakiegoś czasu jest mega stresu w życiu i pracy... Akcja pojawia się np. jak ukucnę lub szybko się schylę. Średnio raz na 5-6 tyg dopada mnie taki atak. EKG nic nie wykazało, miałem także echo serca które wykazoło lekko powiększony mięsciń sercowy co jest ponoć normalne u osób ćwiczących na siłowni i pracujących fizycznie (?). Kiedyś lekarz przepisał mi bisocard. z góry dziękuje za pomoc

Gość wyrzucona

Witaj ,ja lecze sie na tarczyce ,kołotanie serca i uczucie zatykania przełyku równiez mi towarzyszy .Lekarze tez nie wiedzą od czego dokładnie to jest EKG i ECHO serca mam w porzadku Kołatanie serca dostaje w róznych okolicznosciach siedze pije kawe ,żartujemy ,śmiejemy sie Przestałam szukac juz przyczyny tego kołotania